ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο ως προορισμός κατάπλου κρουαζιερόπλοιων πολυτελείας στο Seatrade Europe 2019 στο Αμβούργο

0

Η εμπορική/επαγγελματική έκθεση και συνέδριο Seatrade Europe 2019,  θεωρείται το σημαντικότερο διεθνώς γεγονός για την βιομηχανία της διεθνούς κρουαζιέρας στην Ευρώπη και όχι μόνο, καλύπτοντας τόσο τον θαλάσσιο τουρισμό όσο και τον παραποτάμιο. Χωρίς εκ των προτέρων ενημέρωση των λιμένων και προορισμών, για πρώτη φορά συμμετείχε και η Ελλάδα με εκθεσιακό περίπτερο. Λόγω της συνεργασίας με την MedCruise έγιναν από το συνεργάτη του ΔΛΤΡ για την προώθηση του λιμανιού Ρεθύμνου ως προορισμό κρουαζιεροπλοίων, παρουσιάσεις και επαφές στο εκθεσιακό της περίπτερο που λειτούργησε σε περίοπτο χώρο στην έκθεση και φιλοξένησε εκπροσώπους πολλών εταιρειών κρουαζιέρας. Επιπλέον, έγιναν επαφές με εκπροσώπους και στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας, τόσο κατά την διάρκεια του συνεδρίου (παράλληλα με την έκθεση), όσο και στις συναντήσεις Β2Β στο πλαίσιο του CLIA Ports & Destinations Summit.

Συναντήσεις και τεχνικές παρουσιάσεις έγιναν επίσης με τις εταιρείες κρουαζιέρας, MSC Cruises (θυγατρική για την κατηγορία πολυτελείας), Scenic Cruises, Hapag Lloyd, Saga Cruises, Silversea Cruises, Mystic Cruises, Azamara Cruises, κλπ. Οι εταιρείες αυτές ανήκουν στην κατηγορία πολυτελείας και κατασκευάζουν και εκσυγχρονίζουν τον στόλο τους με μικρού μεγέθους υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια.

Κατά την διάρκεια των τεχνικών παρουσιάσεων έγινε αναφορά στα πλεονεκτήματα του Λιμένα του Ρεθύμνου και τις ιδιαιτερότητες του προορισμού του Ρεθύμνου και της ευρύτερης περιοχής.   Οι συναντήσεις θα συνεχισθούν στις συναντήσεις στο πλαίσιο της 55ης ΓΣ της MedCruise στις αρχές Οκτωβρίου και αμέσως μετά σε τεχνικές παρουσιάσεις σε ναυπηγεία κρουαζιερόπλοιων στην Γαλλία και Ιταλία.

Ζητήθηκαν δε περισσότερα στοιχεία για το λιμάνι Ρεθύμνου, ενώ προσεγγίσεις στο λιμάνι Ρεθύμνου μέχρι τον Οκτώβριο του  2020,  έχουν επιβεβαιώσει οι εταιρείες LA PONANT, SILVERSEA, AZAMARA.

Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών προώθησης του λιμανιού Ρεθύμνου και αναγνώρισής του ως προορισμό κατάπλου Κρουαζιεροπλοίων πολυτελείας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ