ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Νίκος Αγριμάκης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου

0

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι δημαιρεσίες σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου με εξαίρεση τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, όπου οι σχετικές διαδικασίες έγιναν την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Ο Νίκος Αγριμάκης, εξελέγη όπως αναμενόταν, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, λαμβάνοντας συνολικά 24 ψήφους. Στην ψηφοφορία βρέθηκαν 6 λευκά και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Εμμανουήλ Φουρφουλάκης με 29 ψήφους (1 λευκό και ένα άκυρο) και Γραμματέας ο Δημοτικός Σύμβουλος της 3ης σε εκλογική δύναμη δημοτικής παράταξης  κ. Μιχαήλ Ανδρουλάκης με 17 ψήφους (10 λευκά και 4 άκυρα}.

Σε όλες τις ψηφοφορίες για το προεδρείο όπως και σε αυτές που ακολούθησαν για την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής,  ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μανούσος Μανούσογιάννης ψήφισε παρόν εκφράζοντας την διαφωνία του με τα προβλεπόμενα στον σχετικό νόμο για την σύνθεση των οργάνων του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Με απόφαση του Δημάρχου, κ. Γιώργη Μαρινάκη, όπως ορίζει ο νόμος, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στέλιος Σπανουδάκης. Μέλη της ορίστηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Άννα Ελευθεριάδου - Γκίκα και Γεώργιος Σκορδίλης.

Στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των υπολοίπων μελών και καθώς προβλέπονταν τρεις θέσεις για την παράταξη "Νέα Αντίληψη" και άλλες τρεις για την παράταξη "Ρέθυμνο Αξίζεις" εξελέγησαν τακτικά μέλη ως εξής:

  1. Εμμανουήλ Δελήμπασης (18 Ψήφους)
  2.  Δημήτριος Λαχνιδάκης (18 Ψήφους)
  3. Γεώργιος Μοτάκης (18 Ψήφους)
  4. Θεόδωρος Νίνος (13 Ψήφους)
  5. Μποτόνης Μποτονάκης (13 Ψήφους)
  6. Βασίλειος Γαλερός (12 ψήφους)

Αναπληρωματικά μέλη:

  1. Βασίλης Θεοδωράκης (17 ψήφους)
  2. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη (16 ψήφους)
  3. Γεώργιος Γεωργαλής (15 ψήφους)
  4.  Πέτρος Στεφανάκης (10 ψήφους)
  5. Ειρήνη Τσιχλάκη (10 ψήφους)
  6. Εμμανουήλ Φουρφουλάκης (9 ψήφους)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Με απόφαση του Δημάρχου, κ. Γιώργη Μαρινάκη, όπως ορίζει ο νόμος, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Άγγελος Μαλάς. Μέλη της ορίστηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Λελεδάκης και Θωμάς Κρεβετζάκης.

Στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των υπολοίπων μελών και καθώς προβλέπονταν τρεις θέσεις για την παράταξη "Νέα Αντίληψη" και άλλες τρεις για την παράταξη "Ρέθυμνο Αξίζεις" εξελέγησαν τακτικά μέλη ως εξής:

  1. Κωνσταντίνος Ηλιάκης (17 ψήφους)
  2. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη (17 ψήφους)
  3. Θεοπίστη Μπιρλιράκη (17 ψήφους)
  4. Νικόλαος Δερεδάκης (14 ψήφους)
  5. Γεώργιος Φανουργάκης (14 ψήφους)
  6. Θεμιστοκλής Χαμογεωργάκης (14 ψήφους)

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν:

  1. Γεώργιος Σκορδίλης (16 ψήφους)
  2. Ιωάννης Λίτινας (15 ψήφους)
  3. Γεώργιος Γεωργαλής (14 ψήφους)
  4. Ειρήνη Τσιχλάκη (11 ψήφους)
  5. Ιωάννης Λελεδάκης (9 ψήφους)
  6. Μιχαήλ Βάμβουκας (9 ψήφους)

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Ομαλά κύλησαν οι διαδικασίες και στον Δήμο Μυλοποτάμου, όπου πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη για πολλοστή φορά ο Μανούσος Κλάδος, ο οποίος αποτελεί τον μακροβιότερο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου της Κρήτης και ίσως όλης της χώρας αφού ήδη έχει 17 χρόνια στον συγκεκριμένο θώκο. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Χαράλαμπος Κυριμάκης και Γραμματέας ο κ. Φραγκιάς Παρασύρης.

Στην Οικονομική Επιτροπή Πρόεδρος παρέμεινε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κοκκινος, ο οποίος όρισε να συμμετέχουν και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Εμμανουήλ Σκλαβάκης και Μιχαήλ Σωπασής. Εξελέγησαν ακόμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Καφφάτος, Δημήτρης Μιχόπουλος, Ιωάννης Ν. Νύχταρης και Γεώργιος Παπακωνσταντής με αναπληρωματικούς τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Ζαχαρία Λαδιανό, Μηνά Ρουμπάκη, Θεόδωρο Φλουρή και Νικόλαο Μαθιουδάκη.

Στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής επίσης παρέμεινε Πρόεδρος ο ίδιος ο Δήμαρχος και όρισε μέλη της τους Αντιδημάρχους κ. Μιχαήλ Σωπασή και Αστρινό Νύχταρη. Στην σχετική ψηφοφορία εξελέγησαν τακτικά μέλη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ζαχαρίας Λαδιανός, Γεώργιος Παρασύρης, Ιωάννης Γ. Νύκταρης και Ιωσήφ Βουκάλης. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτριος Μιχόπουλος, Άννα Ρασούλη, Οδυσσέας Παπαδομανωλάκης και Κυριάκος Αντωνάκης.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΙΟΥ

Χωρίς εκπλήξεις κύλησαν οι διαδικασίες και στον Δήμο Αμαρίου, όπου επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Νίκος Μαρκίδης δήλωσε παρών και απείχε των αξιωμάτων.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανεξελέγη ο κ. Γαλάτιος Μοσχονάς. Αντιπρόεδρος ο κ. Ζαχαρίας Ζαχαριουδάκης και Γραμματέας η κ. Στυλιανή Βασιλάκη.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός κράτησε την θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, μέλη της οποίας όρισε τους Αντιδημάρχους κ.κ. Βασίλειο Κλάδος και Μενέλαο Φραγκιουδάκη. Μέλη εξελέγησαν οι κ.κ. Μανώλης Ψαρουδάκης, Ζηνοβία Χαριτάκη - Μανουσάκη, Κυριακή Τρουλλινού και Κωνσταντίνος Κουτελιδάκης. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι κ.κ. Παύλος Κουρκουλός, Ελευθέριος Λίτινας, Χαράλαμπος Σπινθουράκης και Χαρίτος Χριστοδουλάκης.

Ο Δήμος Αμαρίου δεν έχει Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθώς ο πληθυσμός του δεν υπρεβαίνει τους 10.000 κατοίκους.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

Στον Δήμο Ανωγείων οι διαδικασίες δεν επιφύλασσαν αναταράξεις αλλά επίσης τα εκλεγμένα μέλη  της Λαϊκής Συσπείρωσης τήρησαν την ίδια τακτική με τους υπόλοιπους δήμους.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων εξελέγη ο κ. Μιχάλης Δραμουντάνης. Αντιπρόεδρος η κ. Μαίρη Μπαγκέρη και Γραμματέας ο κ. Γιάννης Σαλούστρος.

Ο Δήμος Ανωγείων επίσης δεν έχει Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενώ στην Οικονομική Επιτροπή την θέση του Προέδρου κράτησε ο Δήμαρχος κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Μέλης όρισε επίσης τους Αντιδημάρχους κ.κ. Ελευθέριο Μανουρά και Λευκοθέα Κουνάλη. Εξελέγησαν επίσης οι κ.κ. Εμμανουήλ Κοντογιάννης, Βασίλειος Φασουλάς, Εμμανουήλ Καλλέργης και Γιάγκος Σκουλάς. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι κ.κ. Εμμανουήλ Ανδρεδάκης, Εμαννουήλ Βρέτζος, Βασίλειος Μανουράς και Θεονύμφη Σπιθούρη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ