ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο Ανωγείων

0

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Ανωγείων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 27 Αυγούστου η ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη και των δεκαεπτά νέων δημοτικών συμβούλων για την τετραετία που ξεκινά την Κυριακή 1η Σεπτέμβρη.

Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο ενώ ακολούθως ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης διάβασε τον όρκο που ορίζεται για την περίσταση.

Ο νέος δήμαρχος, μιλώντας χωρίς κείμενος, είπε τα εξής:

“Είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για μένα και για τον καθένα ελπίζω στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Θα ήθελα να ξεκινήσω από τη παρουσία του Δεσπότη και να τον ευχαριστήσω για τα χρήσιμα λόγια που είπε πριν την τελετή της ορκωμοσίας μας. Μας διευκολύνεις το έργο Δέσποτα και αυτό που θέλουμε να πράξουμε σε αυτήν εδώ τη κοινωνία και σε ευχαριστούμε για αυτό. Θέλω να μας εντάξεις στην προσευχή σου να έχουμε υγεία και ευημερία ως τόπος.

Να μου επιτρέψετε να πάω τώρα σε μια εξαιρετική φίλη, την Υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία μας έκανε την τιμή σήμερα να είναι εδώ. Αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Όλγα γιατί θυμάμαι τότε στα εγκαίνια του προεκλογικού μου κέντρου το 2006 στα Ανώγεια που ήταν και πάλι εκεί. Όλγα σε ευχαριστώ θερμά.

Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω όμως και τις υπόλοιπες παρουσίες εδώ. Καταρχάς παρευρίσκεται ο δήμαρχος Ρεθύμνου, του Μητροπολιτικού δήμου του Νομού μας, αλλά και οι δήμαρχοι Μυλοποτάμου, Φαιστού, Αμαρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Μαλεβιζίου. Σας ευχαριστώ θερμά. Η παρουσία σα ςμας δείχνει αυτό που πρέπει να κάνουμε, να συνεργαστούμε για το καλό του Ψηλορείτη, για το καλό του τόπου μας, την πηγή του πλούτου μας. Έργο το οποίο πράγματι υπηρετήσαμε και εμείς παλαιότερα και ο δήμαρχος ο Μανόλης Καλλέργης και ο δήμαρχος ο Γιώργης Σμπώκος που είναι επίσης εδώ απόψε. Επίσης δε θα ήθελα να αμελήσω για την παρουσία εδώ του αρχηγού της Πυροσβεστικής και του διοικητή του ΟΑΕΔ και πολλών άλλων.

Το θέμα δεν είναι η καρέκλα. Για όλους μας εδώ. Δεν το κάνουμε για την καρέκλα. Το κάνουμε για αρχές και αξίες. Κι αν η καρέκλα δεν υπηρετεί αυτές τις αρχές και αξίες, τότε είναι καλύτερα να μην κάθεται κανείς σε αυτήν.

Θέλω να ευχαριστήσω τους δικούς μου ανθρώπους και θα το κάνω στο πρόσωπο της γυναίκας και των παιδιών μου.Διότι χρειαζόμαστε ο καθένας εδώ τη στήριξη της οικογένειας του για αυτό που πρέπει να κάνουμε εδώ στον όμορφο τόπο μας τα επόμενα χρόνια. Και πρέπει να το κάνουμε με ανιδιοτέλεια και με δυο σημαντικά χαρακτηριστικά. Με αγάπη και σεβασμό. Αγάπη ο ένας για τον άλλον και προς το γενικό σύνολο και με σεβασμό στις αξίες που πρεσβεύει αυτός ο τόπος. Έχουμε να υπηρετήσουμε ανθρώπους αλλά περισσότερο έχουμε να υπηρετήσουμε αρχές και αξίες.

Θα χρησιμοποιήσουμε τη λογική και εκεί θα βρούμε όλες τις συναινέσεις που με κάλυμμα την αγάπη και το σεβασμό, θα έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Καταλήγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μανόλη Καλλέργη, τον δήμαρχο Ανωγείων, για την παρουσία του στα Ανώγεια, για το θετικό του πρόσημο και να απευθυνθώ στην οικογένεια του και να τους πω ότι ήταν ένας άξιος δήμαρχος! Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να ευχηθώ στον καθένα σας υγεία και καλή δύναμη για ένα έργο όμορφο αν και δύσκολο. Διότι για να εκτίθεσαι στα κοινά θέλει μεγάλη ψυχή. Να παροτρύνω τους δημότες να ασχολούνται με τα κοινά διότι έτσι γινόμαστε πιο χρήσιμοι για την κοινωνία μας. Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας, θέλω την αγάπη σας, θέλω τη συνεργασία σας. Είμαι σίγουρος ότι θα την έχω.»

Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Μανώλης Καλλέργης, είπε τα εξής:

«εύχομαι καλή θητεία με υπομονή, επιμονή και θέληση για το κοινό καλό των δημοτών, του δήμου και της ευρύτερης περιοχής. Για την προηγούμενη περίοδο που βρεθήκαμε στο τιμόνι του δήμου, αφήνουμε ένα αξιόλογο έργο παρακαταθήκη στη νέα δημοτική αρχή, με παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς, στη διοίκηση, στα έργα υποδομής, εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης, στον τρόπο λειτουργίας των οργάνων και πιστεύουμε ότι θα βρουν τη συνέχεια και εξέλιξη τους.

Άλλωστε αυτό γίνεται πάντα στο δήμο μας, αφήνοντας ο καθένας το στίγμα του. Από τη θέση αυτή, θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών του δήμου, που αν και υποστελεχωμένος η αφοσίωση στα καθήκοντα τους, η συνεργασία και η αλληλοβοήθεια που προσφέραμε αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια, έφεραν απτά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στην καθημερινότητα τους και την ανάπτυξη του δήμου, αλλά και στην ανθρώπινη επαφή μας.

Να ευχαριστήσω επίσης τους Ανωγειανούς πολίτες που πρόσφεραν ανιδιοτελώς από το χρόνο και το υστέρημα τους στο Δήμο, πιστεύοντας και αυτοί στην κοινή πορεία για το καλό του δήμου, δημιουργώντας πρότυπα προσφοράς. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τις θρησκευτικές, πολιτικές και πολιτειακές δυνάμεις και υπηρεσίες του τόπου μας. Τον Μητροπολίτη, τον Περιφερειάρχη, τους δημάρχους της περιοχής που η συνεργασία μας ήταν άψογη για το κοινό καλό.

Εμείς θα είμαστε εδώ, από τη θέση που μας ενέταξαν οι πολίτες του δήμου μας, να παρακολουθούμε και να βοηθούμε τη δημοτική αρχή για το κοινό καλό. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και μια δημιουργική τετραετία»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: ΑΝΩ ΓΗ 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ