ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Creta Farms: 60% κάτω η παραγωγή – Τι ισχύει με τις πληρωμές των εργαζομένων

0

“Στην Creta Farms η παραγωγή έχει πέσει κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες. Δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια το ποσοστό αλλά η εκτίμηση μου είναι ότι κυμαίνεται περίπου στο 60%”. Ο Μανώλης Καραβάνος, είναι Διευθυντής Βιομηχανικής Παραγωγής της Creta Farms και γνωρίζει όσο λίγοι την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η μεγαλύτερη αλλαντοβιομηχανία της χώρας. Είναι άλλωστε ένας από τους εργαζομένους που υπέγραψε την επιστολή “Ποιος δεν θέλει την Creta Farms ζωντανή;”.

Όπως εξηγεί στο News24/7, “έχουμε σταματήσει την παραγωγή αρκετών προϊόντων της Creta Farms, εάν εσείς τα βρίσκεται ακόμη στα ψυγεία είναι επειδή υπάρχει απόθεμα στις αποθήκες, είτε την δική μας είτε των σούπερ μάρκετ που συνεργαζόμαστε”. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη κρητική εταιρεία αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στις σχέσεις της με αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τα οποία παρήγαγε προϊόντα private label.

“Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το επόμενο διάστημα, θα διακοπεί η παραγωγή και άλλων κωδικών. Μπορεί η δική μας χοιροτροφική μονάδα να λειτουργεί όμως έχουν μειωθεί δραματικά οι εισαγωγές τόσο κρέατος όσο και άλλων ειδών που είναι απαραίτητα για την παραγωγή” (π.χ.. μπαχαρικά) σημειώνει ο κ. Καραβάνος.

Σχετικά με τις καταβολές των δεδουλευμένων, διαψεύδει ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες.”Υπάρχει μία υστέρηση ενός – δύο μηνών, αλλά αυτό δεν είναι σημερινό, είχε διαμορφωθεί πριν από χρόνια”. Τέλος σε ότι αφορά στην επιστολή ανέφερε ότι αυτή είχε σκοπό να κινητοποιήσει ξανά όλους όσους εμπλέκονται καθώς θεωρούν ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Επόμενη κρίσιμη ημερομηνία για το μέλλον της εταιρείας είναι η 4η Σεπτεμβρίου όπου έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Creta Farms. Στα θέματα θα συζητηθούν οι δύο βασικοί μέτοχοι έχουν προσθέσει προς συζήτηση την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου ( ο Κώστας Δομαζάκης) και την αλλαγή του καταστατικού ( ο Μάνος Δομαζάκις).

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ