ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Φύτεψαν περισσότερα από 250 δέντρα μελισσοκομικών φυτών στο Αρκάδι

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στο Αρκάδι η Δράση «Δενδροφύτευση Μελισσοκομικών Φυτών»  που οργανώθηκε από τον  Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρεθύμνης  «ΜΕΛΙΤΤΕΥΣ» με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αὐλοποτάμου. Η δράση ξεκίνησε το πρωί  από την Ιερά Μονή Αρκαδίου όπου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία.

Περισσότερα  από 250  μελισσοκομικά δένδρα και φυτά (Χαρουπιές, Πεύκα, Κουκουναριές, Δενδρολίβανα και Λεβάντες)  φυτεύτηκαν σε κτήμα της Μονής Αρκαδίου σε μία προσπάθεια του Συλλόγου, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της κοινωνίας αλλά  και ανάπτυξης της παραδοσιακής μελισσοκομικής χλωρίδας η οποία συνεχώς εξαφανίζεται από το νησί μας.

Στην δράση συμμετείχε η Σχολή Αστυφυλάκων Ρεθύμνης,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τρία Μοναστήρια» μαζί με το προσωπικό και τα σκαφτικά μηχανήματα της επιχείρησης «Καπετανάκης - Χωματουργικές Εργασίες», ο Σύλλογος 4Χ4 Ρεθύμνου, η Μονή Αρκαδίου, το Μελισσοκομικό Κέντρο Ηρακλείου,  και άλλοι, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, με περιβαλλοντικές ευαισθησίες

Τα φυτά που φυτεύτηκαν χορηγήθηκαν από:

  • Το Δασαρχείο Χανίων
  • Τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ρεθύμνης «ΜΕΛΙΤΤΕΥΣ»
  • Το Κέντρο Κήπου «Γαβαλάς»
  • Το φυτώριο GARDEN ART (Ψιστάκη Άννα Ε)
  • Το φυτώριο «ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ»

Το μεσημεριανό κέρασμα φιλοξενίας σε όλους τους παρευρισκόμενους  προσέφεραν η Ιερά Μητρόπολη  Ρεθύμνης και Αὐλοποτάμου και η επιχείρηση «Τυροκομικά προϊόντα  Βογιατζιδάκης Νικ».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ