ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

(ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Ρεθύμνου: «Ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της Αναπηρίας»

0

Το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Ρεθύμνου  του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, στα πλαίσια της δράσης «Ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα της Αναπηρίας»  πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία από την Παρασκευή 16 Μαΐου έως και την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 δράση εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  των μαθητών σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, γύρω από το ζήτημα της αναπηρίας.

Μέσα από σειρά παράλληλων δράσεων βιωματικού χαρακτήρα στις οποίες συμμετείχαν ενεργά 250 μαθητές και 26 εκπαιδευτικοί, έγινε αναλυτική παρουσίαση του φαινομένου αυτού, ενώ επιχειρήθηκε η ευαισθητοποίηση, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και ο προβληματισμός των παιδιών που συμμετείχαν.

Στη δράση συμμετείχαν τμήματα των σχολικών μονάδων:

  • 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου με 4 τμήματα, 135 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί
  • Δημοτικό Σχολείο Πλακιά Δήμου Αγ. Βασιλείου, με 2 τμήματα, 40 μαθητές και 7 εκπαιδευτικοί
  • Δημοτικό Σχολείο Γωνιάς Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά, με 2 τμήματα, 35 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί
  • Γυμνάσιο Ατσιποπούλου Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά, κατόπιν αιτήματός τους, με περίπου 40 μαθητές και 4 καθηγητές.

Στη εν λόγω δράση συμμετείχαν υποστηρικτικά στην εκπαίδευση και ενημέρωση των μαθητών ο Μανώλης Στεφανουδάκης,  Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής στο ακόντιο και ο Γιώργος Διαλεκτάκης, αθλητής ΑμεΑ, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους.

Η ομάδα του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Ρεθύμνου ευχαριστεί τους χορηγούς (Εμμ. Καπαρό  Χαρτεμπορική και Στέλλα Χαροκοπάκη Μυστικό – Secret) που δώρισαν κάποια είδη, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στη δράση αυτή καθώς επίσης και τα σχολεία που συμμετείχαν.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ