ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Περιοδική Έκθεση στο Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου

0

          Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιοδική έκθεση, φιλοξένει αυτή την περίοδο το Στρατιωτικό Μουσείο Ρεθύμνου στο Χρωμοναστήρι, και ο λόγος, πρόκειται για συλλογή πολεμογραφιών εποχής από μολύβι που βασίζονται σε πραγματικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης, τόσο από τους Γερμανούς όσο και από τους Συμμάχους. Τα έργα έχει φιλοτεχνήσει ο κ. Αντώνιος Πετουσάκης, ο οποίος αν και έχει σπουδάσει Γεωλογία, το μεράκι του για τη ζωγραφική από 12 ετών ήδη, έχει αποφέρει εκπληκτικής απόδοσης πίνακες με μολύβι που αποτυπώνουν τις πραγματικές φωτογραφίες με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Κρήτης και αποτυπώνει ιστορικά όλο το χρονικό της  εποχής, από την περίοδο πριν την γερμανική επίθεση και τους γερμανικούς βομβαρδισμούς, το 10ήμερο της Μάχης της Κρήτης με την πτώση των αλεξιπτωτιστών και την ηρωική αντίσταση συμμάχων και άμαχου πληθυσμού, μέχρι τα γεγονότα μετά τη μάχη, τις εκτελέσεις των αμάχων και την ηρωική αντίσταση στο νησί, καταλήγωντας μέχρι και την επακόλουθη «μαύρη» περίοδο της γερμανικής κατοχής.

      Τα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί με εξαιρετική ακρίβεια, με βάση τις πραγματικές φωτογραφίες (πρόσωπα,στολές, εξοπλισμός, όπλα, οχήματα κ.α) και η όλη έκθεση αποτελεί έναν σημαντικό οδηγό για να μάθει κάποιος το ιστορικό της μάχης της Κρήτης μέσα από τις πολεμογραφίες της εποχής.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μία ακόμα πολιτιστική δραστηριότητα του Στρατιωτικού Μουσείου της 5ης ΤΑΞΠΖ «V Μεραρχίας Κρητών», που έμπρακτα δείχνει το ενδιαφέρον της σε θέματα τοπικής ιστορίας και πολιτισμού.

   Η έκθεση, ήδη έχει αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις απ΄το κοινό και ιδιαίτερα από επισκέψεις σχολείων, όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την Μάχη της Κρήτης μέσα-και- από τα έργα.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 01 Ιουλ 2019 και θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες του μουσείου με δωρεάν είσοδο, κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ