ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

9 Μάη 1945, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

0

Με αφορμή αυτή την επέτειο οι υποψήφιοι με την ‘‘Λαϊκή Συσπείρωση’’, Νίκος Μανουσάκης υποψήφιος περιφερικός σύμβουλος και ο Μανούσος Μανουσογιάννης  νυν δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Ρεθύμνης, τον πρόεδρο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γιάννη Πολυχρονάκη  και άλλοι συναγωνιστές τους παραβρέθηκαν στο χώρο του μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (Σοχώρα)  και κατάθεσαν στεφάνι.

Στην σύντομη εκδήλωση, τιμής και μνήμης είπαν ότι, οι λαοί γιορτάζουν τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τη συντριβή του φασισμού. Η μεγάλη νίκη των λαών κατά του φασιστικού - ιμπεριαλιστικού άξονα Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας και των συμμάχων τους επιβλήθηκε κάτω από τον καθοριστικό ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης, με τις αμέτρητες θυσίες, με περισσότερα από 20 εκατομμύρια νεκρούς.

Ο λαός μας τιμάει όλους όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Τιμάει τους χιλιάδες αγωνιστές που πολέμησαν μέσα από τον ΕΛΑΣ, τους ναζιστές Γερμανούς, Ιταλούς, Βούλγαρους κατακτητές και τους συνεργάτες των Γερμανών, τους ταγματασφαλίτες, προγόνους των χρυσαυγιτών.

Την 9η Μάη η ιμπεριαλιστική ΕΕ την ανακήρυξε «Μέρα της Ευρώπης», με σκοπό την παραχάραξη της Ιστορίας. Ταυτόχρονα, προωθεί τον αντικομουνισμό, την ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό. Στο παιχνίδι της παραχάραξης συμμετέχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγχέει σκόπιμα και ανιστόρητα την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης με τη «Μέρα της ΕΕ».

Καλούμαι τους εργαζόμενους με γνήσια λαϊκά πατριωτικά αισθήματα, να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, τους απογόνους του Χίτλερ και των Ταγμάτων Ασφαλείας. Ο καπιταλισμός είναι αυτός που θρέφει και συντηρεί τέτοια φαινόμενα. Είπαν στη συνέχεια ότι, σήμερα 74 χρόνια από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης όξυνσης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την ενίσχυση της παρουσίας του συνδικάτου πολέμου, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα μας, με την εκχώρηση νέων βάσεων και διευκολύνσεων. Εμπλέκει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που τίποτε καλό δεν προοιωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα.

Είπαν ότι, το ΚΚΕ με συνέπεια αγωνίζεται ενάντια στην παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα μας, για την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις στη χώρα μας. Στο τέλος κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους, να κάνουν χρήση της έως τώρα πείρας που έχουν συγκεντρώσει και να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες της κάλπες, που σημαίνει στήριξη του αγώνα για ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ