ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα στον Μυλοπόταμο ο Δημήτρης Κόκκινος

0

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή 3 Μαίου  στο Πέραμα, τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυλοποτάμου» με επικεφαλής τον σημερινό και υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού και στην συνέχεια ο κ. Κόκκινος κήρυξε την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα πραγματοποιώντας σύντομη ομιλία, που περιείχε τις βασικές πολιτικές αρχές του συνδυασμού του, απολογιστικά στοιχεία για το έργο της απερχόμενης περιόδου αλλά και τα βασικά σημεία των δεσμεύσεων του για την νέα τετραετία.

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Φίλες και φίλοι,

οι συνεργάτες μου και εγώ, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην αποψινή εκδήλωση, με την οποία ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός μας αγώνας.

Ένας αγώνας, τον οποίο, αποφασίσαμε να δώσουμε και πάλι, γιατί ξέρουμε, ότι έχουμε μόνο μία επιλογή: να συνεχίσουμε τις μεγάλες και ουσιαστικές ανατροπές που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει για να βαδίζουμε στο μέλλον με ασφάλεια και να δώσουμε στην κοινωνία τις ευκαιρίες που χρειάζεται για το παρόν και το μέλλον της.

Έχουμε δουλέψει σκληρά για τον Μυλοπόταμο. Έχουμε θεμελιώσει μια αλλαγή που εξελίσσεται. Έχουμε κάνει πράξη, κάθε δέσμευση μας.

Το Νοέμβρη του 2010 ξεκινήσαμε μαζί! Υποσχεθήκαμε να κερδίσουμε το μέλλον με:

 • Σύγχρονες υποδομές!
 • Φροντίδα για το περιβάλλον!
 • Πρόνοια για τον συνάνθρωπο!
 • Πρωτοβουλίες για ποιότητα ζωής!
 • Ουσιαστική Ανάπτυξη παντού!

Βρεθήκαμε μέσα στην λαίλαπα της πιο σκληρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Όμως αυτό δεν μας πτόησε!

Δουλέψαμε με συνέπεια και εντιμότητα.

Θωρακίσαμε τον νεοσύστατο δήμο! Διαμορφώσαμε σύγχρονες συνθήκες λειτουργίας των υπηρεσιών μας! Εφαρμόσαμε την συμμετοχική δημοκρατία!

Στηρίξαμε τον αδύναμο πολίτη και τον κρατήσαμε αξιοπρεπή στην πρώτη γραμμή!

Η κοινωνία άντεξε, πάλεψε, νίκησε!

Και αυτό γιατί είχε φωνή!

Είχε συμπαραστάτη!

Είχε εκφραστή, την δημοτική της αρχή, στην οποία εμπιστεύθηκε να φέρει σε πέρας αυτό το τεράστιο έργο: να μείνει ο Μυλοπόταμος όρθιος.

Δουλέψαμε συνεκτικά, συνθετικά, μεθοδικά και ορμητικά, ενάντια σε κάθε αρνητική παράμετρο!

Παλέψαμε, κρατηθήκαμε, και βάλαμε τις στέρεες βάσεις!

Έτσι τον Μάιο του 2014 το 92,3% των πολιτών ανανέωσε μαζί μας το κοινωνικό του συμβόλαιο.

Συνεχίσαμε μαζί! Εργαστήκαμε με σεβασμό στον πολίτη και αγάπη για τον τόπο, πάνω στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις!

Χωρίς εκπτώσεις! Χωρίς διλλήματα! Χωρίς υπεκφυγές! Χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις!

Δουλέψαμε μέσα στο ίδιο δύσκολο, αδυσώπητα εχθρικό οικονομικό περιβάλλον!

Αλλά για μας ο Μυλοπόταμος ήταν η ελπιδοφόρα προοπτική. Και συνεχίσαμε να παλεύουμε με μόνο γνώμονα να κερδίσουμε το μέλλον, όπως είχαμε δεσμευτεί.

Έτσι, μέσα από την ορθολογική διαχείριση των αντίξοων συνθηκών, των προηγούμενων χρόνων, ερχόμαστε σήμερα, Μάιος του 2019, να έχουμε ένα από τους πιο ισχυρούς και ικανούς δήμους, που λειτουργούν με προοπτική και όραμα. Ένα δήμο συνεχώς εξελισσόμενο και ανατρεπτικό σε σχέση με την σκληρή πραγματικότητα των χρόνων των μνημονίων.

Η αλλαγή στον Μυλοπόταμο είναι παρελθόν! Επετεύχθη!

Τώρα όλοι ξέρουμε πως βαδίζουμε στο μέλλον!

Το βιώνουμε.

Η κοινωνία το βλέπει μπροστά της!

Γιατί οι Μυλοποταμίτες ζουν την πλειάδα των έργων και των παρεμβάσεων που διαμορφώνουν ακόμα πιο κατάλληλες συνθήκες για τις επόμενες γενιές!

Έχουμε:

       Ένα σύγχρονο οργανωμένο δήμο!

       Με τον πολίτη να συμμετέχει!

       Με τους οικισμούς μας να έχουν ίσες προοπτικές ανάπτυξης!

       Με όλους εμάς μαζί να δημιουργούμε την μεγάλη ανοικτή πόλη του Μυλοποτάμου!

Σε αυτό ήμασταν και θα συνεχίσουμε μαζί! Γιατί οι καιροί δεν περιμένουν! Κάθε μέρα είναι μια καινούργια αρχή! Είναι και ένα νέο στοίχημα!

Και το στοίχημα της νέας εποχής, θα το βάλουμε και θα το κερδίσουμε μαζί!

Θα το κερδίσουμε γιατί έχουμε δουλέψει συστηματικά.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε!

Τίποτα δεν προήλθε από καλή τύχη!

Όλα είναι αποτέλεσμα σωστού προγραμματισμού και μεθοδικής εργασίας!

Είδαμε τον Μυλοπόταμο ως μια ενότητα, στην οποία οι υποδομές θα έπρεπε καταρχήν να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ταυτόχρονα να συμβάλουν στην χάραξη προοπτικής μέλλοντος.

Έτσι έχουμε ολοκληρώσει σημαντικές παρεμβάσεις αναπλάσεων οικισμών, αξιοποίησης των ορεινών όγκων, νέων οδικών δικτύων, μεγάλα και μικρά έργα υποδομών που κόστισαν πολλά εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα προετοιμαστήκαμε δυναμικά μέσα στο δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, για να ερχόμαστε σήμερα και να σας λέμε με περηφάνια ότι :

αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη συνολικά 102 μεγάλα έργα συνολικού προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ!  Και περιμένουμε την έγκριση άλλων πέντε μεγάλων έργων ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ!

Αυτά δεν είναι ούτε λόγια, ούτε υποσχέσεις. Είναι τα έργα με τα οποία ξεκινούμε την νέα τετραετία! Είναι η αρχή της νέας περιόδου. Είναι αυτό που έχουμε τώρα. Διότι ποτέ δεν σταματούμε. Και το πρόγραμμα μας, έχει ακόμα πολλά περισσότερα, τα οποία έχουμε την δύναμη να τα πετύχουμε!

Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζει σήμερα ο Μυλοπόταμος και κανένας δεν μπορεί να την αλλάξει.

Και δεν θα αφήσουμε να την αλλάξει. Διότι εμείς το λέμε και το εννοούμε.

Βαδίζουμε ήδη στο μέλλον!

Και αυτό δεν αποτελεί ένα κενό, άνευ περιεχομένου σύνθημα.

Είναι το μήνυμα! Είναι το κάλεσμα στην κοινωνία μας, για να συνεχίσουμε μαζί ό,τι έχουμε επιτύχει έως σήμερα.

Ο τομέας των υποδομών είναι όμως μόνο ένας, από τους πολλούς της δουλειάς μας, αυτά τα 9 χρόνια του Δήμου Μυλοποτάμου.

Διότι και στους υπόλοιπους τομείς, συνδυάσαμε με μοναδική επιτυχία τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, για να απαντήσουμε στις προκλήσεις του αύριο. Η ανάδειξη:

 • του πολιτιστικού μας πλούτου,
 • της ικανότητας του Μυλοποτάμου να ικανοποιήσει όλες τις μορφές τουρισμού,
 • της ποιοτικής υπεροχής των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μας,
 • της στήριξης του εμπορικού κόσμου,
 • της ενίσχυσης των τοπικών συλλόγων και φορέων,

αποτελούν ένα απτό πραγματικό αποτέλεσμα, που επετεύχθη μέσα από συνεργασίες με όλους τους κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι βρήκαν την πόρτα του δημαρχείου ανοιχτή και μέσα ανθρώπους που συζητούσαν, βοηθούσαν έμπρακτα και στήριζαν πρωτοβουλίες και οράματα.

Γι’ αυτό πρωτοπορούμε! Γι’ αυτό και δεν είμαστε το «μαύρο πρόβατο» όπως υποστηρίζουν κάποιοι δημόσια, χωρίς να ντρέπονται.

Εμείς είμαστε περήφανοι για τον Μυλοπόταμο και τους ανθρώπους του. Δεν ντρεπόμαστε για αυτή την κοινωνία. Όπως επίσης, δεν θεωρούμε σκόπιμο,  να διαλαλούμε τα όποια αρνητικά χαρακτηριστικά μπορεί να υπάρχουν. Εμείς, τα κακώς κείμενα, τα γνωρίζουμε. Δεν εθελοτυφλούμε, Βρισκόμαστε απέναντι σε αυτά με σοβαρές πρωτοβουλίες.

Αποτελούν προτεραιότητα και δουλεύουμε για να τα εξαλείψουμε. Και ναι, έχει αλλάξει ο Μυλοπόταμος. Τίποτα δεν είναι ίδιο με αυτό που ζούσαμε πριν 20 χρόνια. Χτυπήσαμε την κακό στην ρίζα του και θα συνεχίσουμε να το χτυπούμε, επενδύοντας στην παιδεία, στον πολιτισμό, στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη της κοινωνίας, ώστε όλοι μαζί εκ των έσω να δώσουμε τις λύσεις που θέλουμε και χρειαζόμαστε.

Σε όσους υποστηρίζουν, ότι ο Μυλοπόταμος είναι το «μαύρο πρόβατο» εμείς απαντούμε, ότι ο Μυλοπόταμος σήμερα :

 • είναι ο τόπος με τα μεγάλα έργα!
 • Είναι ο μόνος δήμος στην Κρήτη με δημοτικό θέατρο, πολυβραβευμένο, με ικανά στελέχη που μας κάνουν περήφανους για την δουλειά τους.
 • Προβάλλεται μέσα από ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ, τα «Ταλλαία» το μοναδικό στην Κρήτη με δικές του παραγωγές και πανελλήνια απήχηση.
 • Ενισχύεται από μεγάλες εκδηλώσεις που προωθούν τα τοπικά προϊόντα και αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών όπως η «Γη Μυλοποτάμου», η «Στράτα του Ψηλορείτη», η «Γιορτή Βοσκού και Τυριού», η «Παγκρήτια Γιορτή Κιτρου», τα «Μπουντάλια» «Οι Αγιοκυριακάτικες Εκδηλώσεις», οι διεθνείς αγώνες ορειβατικού Σκι στον Ψηλορείτη και όλες οι άλλες μεγάλες διοργανώσεις που συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο.
 • Είναι ο δήμος των μεγάλων αθλητικών φορέων που συμμετέχουν σε φόρουμ και αγώνες εθνικού επιπέδου, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την νέα γενιά.
 • Είναι ο δήμος που ενισχύει και συμβάλει στην λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων καταπολεμώντας στην πράξη την όποια μαθητική διαρροή συνεχίζει να υφίσταται.
 • Με το ΕΠΑΛ, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, την συνεργασία με το ΚΕΚ Κρήτης, την ίδρυση του Κέντρου Κοινότητας, την συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο των Ορέων, και την ενίσχυση κάθε άλλης εκπαιδευτικής δομής, καλούμε την κοινωνία να ακολουθήσει τον δρόμο της γνώσης και της προοπτικής.
 • Εμείς εκπροσωπούμε τον Μυλοπόταμο που αλλάζει, που εξελίσσεται, που έχει ανοίξει άλλες προοπτικές και όχι μόνο δεν ντρέπεται αλλά απομονώνει και περιορίζει ότι τον πλήγωνε παλαιότερα.

Φίλες και φίλοι,

Κατά τη διάρκεια αυτού του προεκλογικού αγώνα, θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε το σύνολο των προγραμματικών μας στόχων σε όλους τους τομείς.

Ιδιαίτερα όμως θα μας επιτρέψετε να αναφέρουμε σήμερα, ότι στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα επικεντρώσουμε στο περιβάλλον και στην προστασία του.

Όχι μόνο με τα μεγάλα έργα διαχείρισης των υγρών λυμάτων και των στερεών αποβλήτων που έχουμε εξασφαλίσει και βρίσκονται σε εξέλιξη ή αντίστοιχα έργα που θα γίνουν. Κυρίως με δράσεις, όπως η εφαρμογή μιας φιλόδοξης μελέτης που εκπονείται και περιλαμβάνει συνολικά 27 πράσινα σημεία σε όλο τον δήμο μας για την σωστή και ορθολογική εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια τεράστια, μεγάλη παρέμβαση, που έχουμε προετοιμάσει και θα είναι πρωτοποριακή. Θα βασίζεται στις σύγχρονες μεθόδους και θα δημιουργήσει νέα λογική για το πώς θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα.

Στο Πέραμα μάλιστα θα λειτουργεί ο λεγόμενο μεγάλο πράσινο σημείο, όπου θα ανακυκλώνονται όλα τα υλικά και όλα τα ογκώδη απορρίμματα που παράγονται από σπίτια ή καλλιέργειες.

Τα πράσινα σημεία μαζί με τον σταθμό μεταφόρτωσης που θα δημιουργηθεί, αποτελούν μια τεράστια, μεγάλη παρέμβαση, που έχουμε προετοιμάσει και θα είναι πρωτοποριακή. Θα βασίζεται στις σύγχρονες μεθόδους και θα δημιουργήσει νέα λογική για το πώς θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα και θα προστατεύουμε το περιβάλλον μας.

Παράλληλα, εξασφαλίζουμε νέους πόρους νερού από το φράγμα των Ποταμών Αμαρίου και την μονάδα της αφαλάτωσης στο Πάνορμο, που θα δώσουν νέα προοπτική στην πεδιάδα και στην παραλιακή ζώνη του Μυλοποτάμου.

Τέλος, παράλληλα με τα παραπάνω, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι στις πρώτες προτεραιότητες μας είναι

 • Να οργανώνουμε ένα νέο σύστημα τουριστικής προβολής του Μυλοποτάμου,
 • Να δημιουργήσουμε νέες εκπαιδευτικές δομές μουσικής, θεατρικής, εικαστικής παιδείας, αλλά και διάσωσης και συνέχισης των λαϊκών μας τεχνών
 • Επίσης, στο πεδίο των υποδομών δυναμικά διεκδικούμε την ολοκλήρωση του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας Ηράκλειο – Ανώγεια - Γαράζο – Πέραμα – Πάνορμο και κυρίως θέτουμε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων μας την βελτίωση και την αναβάθμιση της παλαιάς Εθνικής Οδού. Επίσης μαζί με όλους τους φορείς της Κρήτης, διεκδικούμε ένα σύγχρονο και ασφαλές Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Για όλα αυτά θα μιλήσουμε με την κοινωνία του Μυλοποτάμου κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και για όλα αυτά θα δουλέψουμε μαζί στην πράξη, την νέα τετραετία.

Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Προχωρούμε ανατρεπτικά και αισιόδοξα, αφήνοντας πίσω όσους ακόμα ζουν στις εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε! Η αλλαγή δεν είναι για μας σύνθημα. Είναι η έμπρακτη καθημερινότητα των ανεξάρτητων, ενεργών πολιτών του Μυλοποτάμου, που εμμένουμε  στην λογική του μέλλοντος!

Είναι επιλογή σας να είμαστε μαζί! Και δική μας να σας υπηρετούμε και να προωθούμε την πρόοδο του τόπου μας.

Και αύριο, λοιπόν, θα προχωρήσουμε μαζί !

Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε σε όλους καλό αγώνα!

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Δ.Ε. ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

 

 1. Αναστασοπούλου Δέσποινα του Δημητρίου
 2. Γιαπιντζάκη Ευαγγελία του Αντωνίου
 3. Καφφάτος Γεώργιος του Σταύρου
 4. Λαδιανός Ζαχαρίας του Ιωάννη
 5. Μαθιουδάκης Παναγιώτης του Ιωάννη
 6. Μελαχρινάκης Επιμενίδης του Εμμανουήλ
 7. Μιχόπουλος Δημήτριος του Διονυσίου
 8. Νύκταρης Αστρινός του Ανδρέα
 9. Νύκταρης Ιωαννής (Παπαγιάννης) του Νικολάου
 10. Ουρανού – Νικηφόρου Ζαχαρένια (Ζάνια) του Βασιλείου
 11. Παρασύρης Γεώργιος του Σοφοκλή
 12. Ραπτάκη Ανδρονίκη του Γεωργίου
 13. Ρασούλη Άννα του Γεωργίου
 14. Ρουσσάκης Γεώργιος του Νικολάου
 15. Σκαράκη Αναστασία του Αλεξάνδρου
 16. Σκλαβάκης Εμμανουήλ του Κυριάκου
 17. Σταρρά Αντωνία του Κωντσταντίνου
 18. Σταφυλάκη Άννα του Διονυσίου
 19. Σωπασής Μιχαήλ του Γεωργίου
 20. Τζανιδάκης Εμμανουήλ του Τζανή
 21. Φακιδάρης Νικόλαος του Εμμανουήλ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Δ.Ε. ΖΩΝΙΑΝΩΝ

 

 1. Δαδούτη Σοφία του Θωμά
 2. Κάββαλος Ιωάννης του Ζαχαρία
 3. Παρασύρης Φραγκιάς του Ζαχαρία

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Δ.Ε. ΚΟΥΛΟΥΚΩΝΑ

 1. Καλυβιανάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου
 2. Κλάδος Γεώργιος του Μιχαήλ (Βίτσιλας)
 3. Κλάδος Μανούσος του Γεωργίου
 4. Κουτάντου Νίκη του Εμμανουήλ
 5. Μπλάζος Εμμανουήλ του Βασιλείου
 6. Νύκταρης Ιωάννης του Γεωργίου (Λεμόνης)
 7. Παπαδάκη Σοφία του Βασιλείου
 8. Παπαδομανωλάκης Οδυσσέας του Σπυρίδωνα
 9. Πετούση Ρεγγίνα του Ιωάννη
 10. Ρουμπάκης Μηνάς του Κυριάκου
 11. Σπανού Δήμητρα του Σωτηρίου
 12. Στριλιγκά Ελένη του Μιχαήλ
 13. Σωπασή Γεωργία του Γεωργίου
 14. Φλουρής Θεόδωρος του Δημητρίου

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΦΩΤΟ ΑΣΤΟΡΙΑ ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΑΣΗΣ ΠΕΡΑΜΑ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ