ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ώρα για παραμύθι στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

0

Με αφορμή τα «θυρανοίξια», από την 31 Μαρτίου 2017, και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) επισκέφτηκε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου ο Κύπριος εκπαιδευτικός και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών κ. Λούκας Παναγή.

Συναντήθηκε με παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Ρεθύμνου, πολλές μικρές φίλες και πολλούς μικρούς φίλους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, και, μέσα από μια βιωματική παρουσίαση, τους ταξίδεψε στον κόσμο των παραμυθιών του.

Κορίτσια και αγόρια, από 4 μέχρι και 9 χρονών είχαν την ευκαιρία να ακούσουν το παραμύθι: «Το παγάκι που φοβότανε να λιώσει», από τον ίδιο τον συγγραφέα, αλλά και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες (θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού, κίνηση και κιναισθητική- ανάπτυξη της ικανότητας  των παιδιών να χρησιμοποιούν ολόκληρο το σώμα τους, ώστε να εκφράζουν με επιδεξιότητα ιδέες και συναισθήματα), μουσική (choco choco) και χορό (σοκολάτας και βροχής).

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου και το προσωπικό της δεν λησμονούν ποτέ τον μεγάλο αριθμό των εθελοντριών και εθελοντών που έτρεξαν αυθόρμητα να την βοηθήσουν, με όποιο τρόπο, στα πρώτα νέα βήματά της στον δικό της νέο χώρο. Επίσης, δεν λησμονεί την ανθρώπινη αλυσίδα που δημιούργησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ρεθύμνου, μαζί με τις Ρεθυμνιώτισσες και τους Ρεθυμνιώτες, για να μεταφέρουν συμβολικά και το τελευταίο βιβλίο του Παντελή Πρεβελάκη, Το Χρονικό μιας Πολιτείας, από τον παλιό στο νέο χώρο της Βιβλιοθήκης. Με αντίστοιχο ζήλο υπήρξε και η ανταπόκριση του κόσμου. Πλήθος γονέων και παιδιών κατέκλυσε την παιδική αίθουσα του χώρου της Βιβλιοθήκης.

Αξιοσημείωτη είναι και η τεράστια ποσότητα βιβλίων που δανείστηκαν μικροί και μεγάλοι μετά το πέρας της εκδήλωσης (περίπου 300 δανεισμοί).

Η  Δ. Β. Ρ. τους ευχαριστεί όλους. Θερμά ευχαριστούμε και τους φοιτητές Σταύρο Θεοδωρόπουλο, Νεκτάριο Σαμιωτάκη και τις εθελόντριες Κωνσταντίνα Μαστορογιαννάκη και την Μαίρη Μοναχού που μας βοήθησαν και στην πραγματοποίηση των πρόσφατων επετειακών εκδηλώσεων στη Βιβλιοθήκη μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ