ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” δύο γήπεδα ποδοσφαίρου στο Ρέθυμνο

0

Θετική εξέλιξη έχουν οι επίμονες και διαρκείς διεκδικήσεις  του Δήμου Ρεθύμνης σε ότι αφορά την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών στην πόλη και τους Οικισμούς. Σύμφωνα με σημερινό έγγραφο της Γενικής  Γραμματείας Αθλητισμού, εγκρίθηκε το τεκμηριωμένο αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος  περί ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στον άξονα προτεραιότητα «Κοινωνικές και Πολιτιστικές   υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων με τίτλο «κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», της ανακατασκευής γηπέδων ποδοσφαίρου στα Ρούστικα και την Αμνάτο.

Στο γήπεδο της Τ.Κ Ρουστίκων θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις  ενώ στην Αμνάτο θα  ολοκληρωθεί η κατασκευή γηπέδου. ). Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στις 937.000€ (μαζί με το Φ.Π.Α).   Επειδή το απαιτούμενο ποσό υπερβαίνει το ανώτατο όριο των 600.000€ που θέτει το πρόγραμμα, ο Δήμος Ρεθύμνης θα καταβάλει από ιδίους πόρους, το επιπλέον ποσό εφόσον χρειαστεί.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως με τα συγκεκριμένα αθλητικά έργα, ικανοποιούνται δύο πάγια και χρόνια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και της μεγάλης ποδοσφαιρικής οικογένειας.

Παράλληλα, δρομολογούνται από το Δήμο Ρεθύμνης διαδικασίες με στόχο την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών για αθλητικές υποδομές σε όλα τα αθλήματα στο Ρέθυμνο, και σύντομα θα ενημερωθούν οι συμπολίτες για το σύνολο των πρωτοβουλιών  που έχουν ληφθεί  προς αυτή την κατεύθυνση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ