ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έντονες διαμαρτυρίες και από το Λύκειο Περάματος

0

Συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης καθηγητών στα Γυμνάσια και στα  Λύκεια του Δήμου Μυλοποτάμου με αποτέλεσμα να χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες για τους μαθητές. «Την σκυτάλη» στις αντιδράσεις  πήρε αυτή την εβδομάδα το Γενικό Λύκειο Περάματος, το οποίο μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, απέστειλε και έγγραφη διαμαρτυρία προς τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας.

Στην επιστολή τους, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ευάγγελος Βασσάλος, οι καθηγητές, οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Ο Διευθυντής, οι καθηγητές, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Περάματος Ρεθύμνου διαμαρτυρόμαστε έντονα για την έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο Σχολείο μας, σαράντα (40) μέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Συγκεκριμένα, υπάρχει έλλειψη 40 ωρών ΠΕ 03 (Μαθηματικών), 16 ωρών ΠΕ 86 (Πληροφορικής) και 10 ωρών ΠΕ 08 (Καλλιτεχνικών). Είμαστε το μεγαλύτερο Λύκειο του Νομού Ρεθύμνης (227 μαθητές) και απέχουμε 27km από το Ρέθυμνο.

Είμαστε ένα σχολείο με τεράστια δυναμική (αύξηση μαθητικού δυναμικού 38% την τελευταία τριετία) με μεγάλες επιτυχίες στην εισαγωγή μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (90% το 2017, 80% το 2018) και με μεγάλες επιτυχίες σε Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες (Διαγωνισμός Ευκλείδης & Αρχιμήδης, Βουλή των Εφήβων, αγώνες ποδοσφαίρου κοριτσιών 3η θέση το 2016 & 4η θέση το 2015 και αγώνες ποδοσφαίρου αγοριών 4η θέση το 2017 κ.α). Εδρεύουμε σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, στην έδρα του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, και πασχίζουμε μαζί με όλους τους φορείς της περιοχής για την εκπαιδευτική και πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας.

Σας κάνουμε γνωστό ότι φέτος βιώνουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις με μεγάλες ελλείψεις καθηγητών. Τα 2/3 των μαθητών μας δεν διδάσκονται ένα ιδιαίτερα βασικό μάθημα (Μαθηματικά), που θα καθορίσει το μέλλον τους. Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και προσβλητικό για το σχολείο και την περιοχή να μην έχουν διδαχθεί καθόλου οι 158 μαθητές των Α΄ & Β΄ τάξεων Άλγεβρα και Γεωμετρία, αφού ο ένας Μαθηματικός που υπάρχει διδάσκει αναγκαστικά στη Γ΄ τάξη. Επίσης, είναι αδιανόητο να μην διδάσκεται καθόλου Πληροφορική στο σχολείο μας, το οποίο επιπλέον στερείται την ηλεκτρονική  υποστήριξη που παρέχει ένας καθηγητής Πληροφορικής. Επιπλέον, δεν διδάσκονται οι μαθητές «Καλλιτεχνικά» και «Ελεύθερο Σχέδιο» (μάθημα Πανελλαδικώς Εξεταζόμενο).

Το Γενικό Λύκειο Περάματος Ρεθύμνου δεν επαιτεί, απαιτεί:

Την άμεση κάλυψη όλων των κενών.

Απαιτούμε το αυτονόητο και δημοκρατικό δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες όλων των μαθητών μας. Ελπίζουμε να εισακουστούν οι απόψεις μας και να βρεθούν άμεσα λύσεις.»

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος αφού κοινοποίησε την επιστολή στους δύο βουλευτές του νομού προέβη στην εξής δήλωση: «Στηρίζω κάθε δίκαιο αγώνα των μαθητών του Μυλοποτάμου και για μία ακόμα φορά απευθύνω έκκληση για την κάλυψη των κενών θέσεων καθηγητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια Περάματος, Πανόρμου, Γαράζου και Κράνας. Αυτό που συμβαίνει φέτος δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει δικαιολογία.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ