Δικαίωση για τον Γιάννη Παρασύρη είναι η επιλογή του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη να τον ορίσει Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης για τον τομέα της Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης.
Ο Γιάννης Παρασύρης υπηρετεί τα κοινά επί σειρά ετών και έχει αποδείξει την ικανότητα του να διαχειρίζεται με επιτυχία τους τομείς δουλειάς που αναλαμβάνει, τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών που των εμπιστεύονται.
Από τα νεανικά του χρόνια στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Νέων Ρεθύμνου και ακολούθως Νομαρχιακός και Περιφερειακός Σύμβουλος επί σειρά ετών, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι δε, γνωστή η πλούσια δράση του ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζωνιανών και η προσφορά του στην νεολαία της περιοχής.
Είναι βέβαιο πως στον χρόνο που έχει μπροστά του θα αξιοποιήσει στο έπακρο το αξίωμα του και θα μπορέσει να βάλει το δικό του λιθαράκι στον δύσκολο και νευραλγικό τομέα που αναλαμβάνει.
