ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Λινοξυλάκης: Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου με «ρίζες» στο Αμάρι

0

Ο θρύλος του αξέχαστου «άσσου των γηπέδων» στις δεκαετίες του ‘ 50 & του ’60 Κώστα Λινοξυλάκη ( 1929-2014) παραμένει ολοζώντανος στον τόπο καταγωγής του το Άνω Μέρος Αμαρίου Ρεθύμνου!

Ο φακός του apopsilive συνάντησε στο καταπράσινο & δροσερό χωριό τον (συνομήλικο) πρώτο ξάδερφο του θρυλικού ποδοσφαιριστή, τον 85χρονο Μανώλη Λινοξυλάκη, που θυμήθηκε με συγκίνηση τις μέρες δόξας του Κώστα, φωτογραφίες του οποίου με σταρ της εποχής, όπως η Βουγιουκλάκη και η Ρίκα Διαλυνά, δημοσιεύονταν συχνά στα περιοδικά της εποχής που ενίοτε έβαζαν και στο εξώφυλλο τους τον αστέρα των γηπέδων, κάτι σπάνιο για εκείνα τα χρόνια όπου οι ποδοσφαιριστές δεν γνώριζαν εύκολα τέτοια «πρωτοσέλιδη» προβολή σε περιοδικά ποικίλης ύλης.

Σήμερα , στο Άνω μέρος όπου ήταν και το πατρικό του σπίτι , (το οποίο όμως η οικογένεια του πούλησε όταν αποφάσισε για πάντα να ζήσει στην Αθήνα), ζουν κάποιοι στενοί του συγγενείς , ένα από τους οποίους συναντήσαμε την Τρίτη 5/6 , τον 85χρονο συνομήλικο και πρωτεξάδελφο του Μανώλη , όταν φιλοτιμήθηκε να μας κεράσει τους καφέδες. Ο κ. Μανώλης μας μίλησε με καμάρι για τον ξάδελφο του τότε όταν μεσουρανούσε με τον Παναθηναϊκό ,αλλά και αργότερα όταν ήρθε πριν κάμποσα χρόνια στο Ρέθυμνο για αγώνα βετεράνων ενώ θυμάται και κάποια επίσκεψη του πριν αρκετά χρόνια στο Άνω Μέρος .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ