ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέες μαρτυρίες για τη φονική ενέδρα στα Απλαδιανά

0

«Η σφαίρα πέρασε ξυστά από το πόδι του 16χρονου» λένε άνθρωποι από το περιβάλλον του 52χρονου αγροκτηνοτρόφου.

Στο σπίτι του, προβληματισμένος για το αιματηρό συμβάν, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι μπορεί να κρύβονταν πίσω από τις κουκούλες, επέστρεψε ο 52χρονος αγροτοκτηνοτρόφος από χωριό του Μυλοποτάμου, που στις 11 το πρωί της περασμένης Παρασκευής δέχτηκε φονική επίθεση από ένοπλους κουκουλοφόρους που, εκτός απ’ τον ξυλοδαρμό του ίδιου και των παιδιών του, δε δίστασαν ακόμη και να πυροβολήσουν… Και μάλιστα δύο φορές.

Η μία σφαίρα τον τραυμάτισε στο πόδι και η άλλη πέρασε ξυστά από το παπούτσι του μικρότερου γιου του, μέσα στο αυτοκίνητο!

«Όλοι ξέρουν στο χωριό πόσο φιλήσυχος είναι ο άνθρωπός μας. Και δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι ήταν οι εφτά που του έστησαν τη φονική ενέδρα», είπαν στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» άνθρωποι από το περιβάλλον του θύματος.

Ενώ δηλαδή η Αστυνομία κάνει λόγο για πέντε δράστες, από το περιβάλλον τού θύματος άνθρωποι που επικοινώνησαν με την εφημερίδα μίλησαν για επτά άτομα, καθώς, όπως είπαν, οι έξι είχαν άμεση συμμετοχή στην επίθεση και ο ένας ήταν σε ένα μικρό ύψωμα και κρατούσε καλάζνικοφ.

Το θύμα είναι πατέρας 5 παιδιών. Καθημερινά λοιπόν μετέφερε τα παιδιά του στο Λύκειο Γαράζου για να γράψουν, καθώς πρόκειται για περίοδο γραπτών εξετάσεων. Την περασμένη Παρασκευή, στις 11 το πρωί κι ενώ το θύμα είχε στο αυτοκίνητο τους δύο γιους του, 16 και 18 χρονών, μαθητές της Α’ και της Γ’ τάξης του Λυκείου, αντίστοιχα, και επέστρεφαν στο χωριό τους, μετά από μια στροφή στο ύψος των Απλαδιανών αντιλαμβάνεται την παρουσία πέντε ανδρών με κουκούλες, οι οποίοι έχουν κλείσει τον δρόμο με αγροτικό αυτοκίνητο και στέκονται κρατώντας όπλα κατά μήκος του δρόμου.

«Ο άνθρωπος, αμέσως μετά από μια στροφή, βλέπει το αυτοκίνητο και τους δράστες μπροστά του. Εκείνοι, έχοντας κλείσει τον δρόμο, στέκουν εκεί και αμέσως κυκλώνουν το αυτοκίνητο του θύματος. Ήταν συνολικά επτά άτομα. Οι έξι έκλεισαν τον δρόμο. Και ο έβδομος ήταν από πάνω σε ένα μικρό υψωματάκι και κρατούσε καλάζνικοφ», λένε οι άνθρωποι από το περιβάλλον του θύματος, που χθες μας μίλησαν για το θλιβερό αυτό συμβάν.

«Όλοι κύκλωσαν το αυτοκίνητο με όπλα. Τότε αμέσως ο πατέρας και ο μεγαλύτερος γιος άνοιξαν την πόρτα και βγήκαν έξω, για να αμυνθούν, παρότι οι ίδιοι ήταν άοπλοι. Αλλά ένιωσαν ότι έπρεπε να βγουν αμέσως έξω. Και τότε αρχίζουν οι δύο και χτυπούν με βέργες το παιδί, αφού το έχουν ρίξει στο έδαφος, ενώ οι άλλοι σημαδεύουν με πιστόλια τον πατέρα, ώστε να μην μπορέσει να αντιδράσει. Ο 52χρονος όμως αντιδρά. Και προσπαθεί να βοηθήσει το παιδί του. Αρχίζει συμπλοκή. Πάνω στη συμπλοκή, ρίχνει το πιστόλι του ενός κάτω στο χώμα. Οι άλλοι έχουν ακινητοποιήσει μέσα στο αυτοκίνητο τον 16χρονο γιο τού θύματος. Μάλιστα, κάποια στιγμή πέφτει ένας πυροβολισμός. Και μία σφαίρα έχει βρει το παιδί, που είναι μέσα στο αυτοκίνητο, στο πίσω μέρος του παπουτσιού, ευτυχώς χωρίς να το τραυματίσει. Κάποιος από τους δράστες στη διάρκεια της συμπλοκής, εξάλλου, πυροβόλησε και η σφαίρα βρήκε τον πατέρα στο πόδι, ενώ τραυματίστηκε και στο κεφάλι, όχι από σφαίρα, αλλά μπορεί και από κοντάκιο όπλου. Στη θέα του τραυματισμού οι δράστες τράπηκαν σε φυγή»... είναι η εκδοχή των γεγονότων από το περιβάλλον του θύματος.

Ο πατέρας μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ο 18χρονος γιος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να δώσει κατάθεση. Η Αστυνομία ενημέρωσε τους συγγενείς ότι το παιδί πονούσε. Οι συγγενείς λίγο αργότερα μετέφεραν στο νοσοκομείο και τον γιο, όπου οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τού παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και του έδεσαν το πόδι, ενώ έφυγε αμέσως για το σπίτι του. Ο πατέρας έμεινε στο νοσοκομείο, απ’ όπου πήρε εξιτήριο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Αυτή, λοιπόν, η περιγραφή γίνεται από το περιβάλλον του 52χρονου. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή το αγροτικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, και το οποίο, όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, ήταν κλεμμένο.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι «οι δράστες ήταν πέντε και οι δύο είναι γνωστοί στις διωκτικές Αρχές. Πρόκειται για έναν 43χρονο και έναν 20χρονο. Και οι δύο είναι ντόπιοι»...

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχίστηκαν και χθες, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας μας κάποιο αποτέλεσμα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ