ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στον αέρα κολώνες της ΔΕΗ στον Τίμιο Σταυρό

0

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στους κατοίκους του Τιμίου Σταυρού, η θέα των στύλων της ΔΕΗ που έχουν γύρει λόγω των έργων που εκτελούνται στο σημείο και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πέσουν παρασέρνοντας ο ένας τον άλλον.

Περισσότεροι από δύο μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα με τους κατοίκους να αγωνιούν καθώς είναι οφθαλμοφανές ότι οι ξύλινες κολώνες έχουν πολύ μεγάλη απόκλιση από την αρχική τους θέση.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη γραφειοκρατία αλλά και στη δυσκολία συντονισμού των υπηρεσιών που πρέπει να συνεννοηθούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί το αυτονόητο.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να συνεννοηθεί η ΔΕΗ με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του δήμου Ρεθύμνης κ. Μίνω Αλεφαντινό, πριν από δύο μήνες έγγραφο αίτημα έφυγε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνης που ζητούσε από τη ΔΕΗ να μετακινήσει τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού. Από την πλευρά της η ΔΕΗ απάντησε για το κόστος που θα επιβαρυνθεί ο δήμος Ρεθύμνου και στην παρούσα φάση η Τεχνική Υπηρεσία περιμένει το τιμολόγιο της ΔΕΗ, προκειμένου να το εξοφλήσει και η ΔΕΗ να προχωρήσει στη μετατόπιση των στύλων.

Δυστυχώς, αυτή η συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών, που σε λογικό χρόνο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα, έχει ήδη υπερβεί το δίμηνο και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Δικαιολογημένα λοιπόν οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν και ζητούν απαντήσεις απευθυνόμενοι στα δημοσιογραφικά γραφεία, καθώς στην περίπτωση που οι κολώνες πέσουν, οι συνέπειες μπορεί να είναι από απλές υλικές έως και πολύ σοβαρές.

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ