ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Ραφαήλ στο Σπήλι

0

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 10 Απριλίου, εορτή των νεοφανών οσιομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, οι Σεβασμιώατοι Μητροπολίτες

Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας και Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ανταποκρινόμενοι σε ευγενική πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, μετέβη στο Σπήλι Ρεθύμνου και έλαβε μέρος εις το Εσπερινόν στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή επ᾽ ονόματι των εορταζόντων Αγίων.

Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Ποιμενάρχης της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως, Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ενώ παρευρίσκοντο και πλήθος πιστοί.

Το πρωί εις τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος, εν’ω ακολούθησε λιτανεία και δέηση πέριξ του καθολικού της Ιεράς Μονής.

Συλλειτούργησαν πλείστοι όσοι Ιερείς, ενώ εκκλησιάσθηκαν πάρα πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Λιονή, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και εκπρόσωπους των Αρχών και Φορέων του Ρεθύμνου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη πλούσια εόρτια τράπεζα στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Ραφαήλ»!

Οι φωτογραφίες είναι της κ. Ελένης Παπαδάκη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ