Ηχηρό όχι έδωσαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέσα από την Πανελλαδική απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα κατά της συνεχιζόμενης λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται ολοένα και πιο σκληρά οδηγώντας στην απόλυτη φτώχεια το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων.
Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μία από το ΠΑΜΕ και άλλη μία από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ με την συμμετοχή άλλων συνδικαλιστικών φορέων.
Για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι ζήτησαν υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ, να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, να αυξηθεί το αφορολόγητο ατομικό όριο, ο ΕΝΦΙΑ και γενικά η βαριά φορολογία και να απαγορευθούν οι πλειστηριασμοί υπενθυμίζοντας το προεκλογικό μότο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».


