ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Αντιμέτωπη με έξωση 74χρονη Ρεθεμνιώτισσα

0

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΟΡ

Με άμεση έξωση από το σπίτι της απειλείται μια 74χρονη Ρεθεμνιώτισσα, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το δάνειο που είχε λάβει για επαγγελματικούς λόγους και το σπίτι της βγήκε στον πλειστηριασμό.

Δίπλα στην 84χρονη Τερέζα Νησιανάκη, που η κατοικία της πριν από περίπου 2,5 χρόνια βγήκε σε πλειστηριασμό και τώρα κινδυνεύει με έξωση βρέθηκε ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ), δηλώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει η 74χρονη να βρεθεί ξαφνικά στο δρόμο.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Τερέζα Νησιανάκη, είχε λάβει δάνειο για επαγγελματικούς λόγους, όταν ακόμα διατηρούσε φαρμακείο, το οποίο εξυπηρετούσε μέχρι και τη συνταξιοδότησή της με υψηλή μηνιαία δόση. Μετά τη συνταξιοδότηση της όμως όπως και η ίδια τόνισε ήταν αδύνατο να συνεχίσει να πληρώνει τις υψηλές δόσεις με τη σύνταξη που έπαιρνε.

Το σπίτι των 79 τ.μ. είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της κ. Νησιανάκη, η οποία ζει μόνη της στην περιοχή του Ατσιποπούλου. Η ίδια πλέον ζει καθημερινά με το φόβο του Δικαστικού Επιμελητή, περιμένοντας από μέρα σε μέρα να της χτυπήσει την πόρτα, να της ζητήσει να βγει έξω και ν αλλάξει την κλειδαριά.

Μάλιστα, με αίτημά της, προκειμένου να μην βρεθεί στο δρόμο ζήτησε να πληρώνει ενοίκιο στην τράπεζα «Έκανα εγγράφως αίτημα προς την τράπεζα να με αφήσουν να μένω στο σπίτι και να τους πληρώνω ένα μίσθωμα. Πέρασε από επιτροπή και το απέρριψαν. Πλέον, είναι δύσκολα τα πράγματα, δυσκολεύομαι πάρα πολύ και ο κίνδυνος να ανοίξω την πόρτα μου και να δω έναν δικαστικό επιμελητή είναι υπαρκτός. Το δάνειο είναι περίπου 50 χιλιάδες. Στην αρχή πλήρωνα αλλά απ’ όταν βγήκα στην σύνταξη τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν και δεν μπορούσα να πληρώνω. Τώρα ζητάνε άμεσα την έξωσή μου από το σπίτι. Αυτό είναι άδικο, ούτε ένα ζώο δεν πετάνε έτσι έξω» σημείωσε η ίδια.

Στον εφιάλτη που ζει η ηλικιωμένη γυναίκα ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου βρέθηκε δίπλα της υποστηρικτής, βεβαιώνοντας όλους, ότι δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί η έξωση. Για το  ΣΑΟΡ η κ. Νησιανάκη ανέφερε: «Τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου και την καρδιά μου γιατί αν δεν ήταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι εγώ δεν θα μπορούσα να σταθώ.»

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε έξω από το σπίτι της 74χρονης ο πρόεδρος του ΣΑΟΡ κ. Ζαχαρίας Κλάδος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε μπροστά στην απάνθρωπη συμπεριφορά των τραπεζικών ιδρυμάτων. Έχουμε μπροστά μας μια 74χρονη μόνη, στην οποία δόθηκε η εντολή να φύγει από το σπίτι της. Ήρθα εδώ όταν το πληροφορήθηκα προ ημερών, η κ. Τερέζα έκλαιγε και έτρεμε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε αυτή η γυναίκα να βρεθεί στον δρόμο, οποιοδήποτε κι αν είναι το τίμημα».

Ο κ. Κλάδος πρόσθεσε: «Ο ΣΑΟΡ τέσσερα χρόνια έχει αποτρέψει πολλούς πλειστηριασμούς. Μπορείτε να φανταστείτε αν είχαν γίνει τελικά από 200 έως 400 πλειστηριασμοί πως θα είχαμε σωρεία εξώσεων. Εμείς σαν ΣΑΟΡ είμαστε δίπλα στον καθένα που έχει πρόβλημα. Εμείς μνημόνια δεν υπογράψαμε, δεν συναινούμε σε αυτήν την οικονομική κατάκτηση, ούτε σε αυτά που υπογράφουν οι εγχώριοι υποτακτικοί τους, δηλαδή οι κυβερνήσεις διαδοχικά, γιατί άλλα μας είπαν και άλλα μας έδειξαν. Η γη μας θα μείνει στα χέρια των Ελλήνων και των Κρητικών».

Ο κ. Μανώλης Σταγογιάννης, αντιπρόεδρος του ΣΑΟΡ, ζήτησε από τους πολιτικούς να βάλουν τέλος στις πολιτικές που εφαρμόζονται εις βάρους του λαού, υπογράμμισε: «Η κάθε ελληνική οικογένεια να ξέρει ότι δεν είναι μόνη της. Έχουν αυτοκτονήσει τόσοι άνθρωποι που βρέθηκαν στη θέση αυτή, νομίζοντας πως δεν έχουν κανέναν δίπλα τους. Θα είμαστε δίπλα τους μέχρι το τέλος. Κανείς δεν είναι μόνος του».

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΣΑΟΡ κ. Χρήστος Παντρεμμένος σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Το Σωματείο από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα προσφέρει βοήθεια και αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας και σε όλους τους Έλληνες. Μέσα από το καταστατικό του δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να σταθούμε στα πόδια μας. Όσα γίνονται για εμάς χωρίς εμάς, δεν θα τα αφήσουμε να περάσουν σε καμία περίπτωση».

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ