ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΣΥΠΑ Banner
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Νέα απεργία στην δημόσια Υγεία

0

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα, στα εργατικά σωματεία του Ρεθύμνου, τις οργανώσεις των νέων, των γυναικών, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10:30πμ. στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.

Μπροστά μας έχουμε μια σκληρή αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική, το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Με τα νέα μέτρα, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεθεμελίωσε την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, αυξάνει τις εισφορές, τους έμμεσους και άμεσους φόρους, μειώνει τους μισθούς. Με τον δημοσιονομικό κόφτη, με τα μνημόνια διαρκείας, οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση.

Την ίδια στιγμή, μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, χαρίζει πακτωλό  κερδών στη μεγαλοεργοδοσία, νέες φοροαπαλλαγές, δωρεάν κρατικές επιχορηγήσεις έως και 45%, επιδότηση του «μισθολογικού κόστους εργασίας» κλπ.

Αν δεν αγωνιστούμε δεν πρόκειται να σταματήσουν οι θυσίες. Θα ματώσουμε ακόμα περισσότερο, γιατί τα κέρδη βγαίνουν από τη φθηνή εργατική δύναμη. Δεν θα έχουν τελειωμό τα αντιλαϊκά μέτρα, αν δεν συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου οποιασδήποτε απόχρωσης, αν δεν συμβάλουμε και μείς στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, για ριζικές ρήξεις και ανατροπές στην κοινωνία και στην οικονομία. Τη στήριξη της κερδοφορίας και της «ανάπτυξης», υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των ΚΥ, των προνοιακών ιδρυμάτων.

Για αυτό οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό αντιμετωπίζονται με τα «εντέλλεσθε» από τους διοικητές και τις ΥΠΕ, από υπηρεσία σε υπηρεσία. Γι΄ αυτό αυξάνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, χωρίς δικαιώματα. Έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας,  ετοιμάζουν τη κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, δεσμεύουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, καθυστερούν οι πληρωμές εφημεριών και υπερωριών. Γι’ αυτό οι επικίνδυνες λίστες αναμονής το κλείσιμο κλινών, κρεββατιών και υπηρεσιών. Γι’ αυτό, ετοιμάζονται νέες περικοπές στις παροχές υγείας-πρόνοιας. Αυξάνονται οι πληρωμές στην υγεία πρόνοια, οι εισφορές. Γι αυτό ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στη ΠΦΥ.

Όσο στη δημόσια υγεία θα αναπτύσσεται η επιχειρηματική δράση, τόσο θα πληρώνουμε τα σπασμένα και οι υγειονομικοί  και οι ασθενείς και οι υγιείς. Γι΄ αυτό πρέπει να ενισχυθούν οι αγώνες να καταργηθεί  η επιχειρηματική δράση στην υγεία, να έχει ο λαός αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση για την δημόσια υγεία την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10:30πμ. στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Νέα απεργία στην δημόσια Υγεία

0
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ