ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τον Μάϊο η λειτουργία του νέου σχολικού κτιρίου στο Ατσιπόπουλο

0

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ

  • Ταυτόχρονα η μετεγκατάσταση του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στο Βιολί Χαράκι

Μετά το Πάσχα θα λειτουργήσει κανονικά το Γυμνάσιο Ατσιποπούλου στο νέο του κτίριο διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Γεωργαλής, ο οποίος μάλιστα προσδιόρισε την 9η Μαίου ως την πρώτη ημέρα που στις καινούργιες εγκαταστάσεις θα  ακουστεί επιτέλους το σχολικό κουδούνι.

Ο αρχικός σχεδιασμός για μεταφορά του Γυμνασίου Ατσιποπούλου στο νέο κτίριο και ταυτόχρονα του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στις ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις στο Βιολί Χαράκι, ανετράπη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαλή, αιτία ήταν η διαφωνία της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου για μετακόμιση εντός της περιόδου των μαθημάτων με αποτέλεσμα να προσδιοριστεί ως κατάλληλη περίοδος αυτή των διακοπών του Πάσχα.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «υπήρχαν αντιδράσεις από τους καθηγητές αλλά και από γονείς του Γυμνασίου Ατσιποπούλου να μην πάνε μαθητές εκεί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του τρίτου τριμήνου, κρίνοντας ότι θα λειτουργούσε αντιπαιδαγωγικά για τα παιδιά μια μετακόμιση και θα χάνονταν ώρες μαθημάτων. Η μεταφορά θα γίνει μέσα στις διακοπές του Πάσχα και στις 9 Μαίου το Γυμνάσιο θα λειτουργεί στο νέο του κτίριο.

Ταυτόχρονα το 2ο ΕΠΑΛ θα λειτουργεί στο κτίριο που τώρα είναι το Γυμνάσιο.»

Η ολοκλήρωση των κτιριακών υποδομών στο Ατσιπόπουλο λύνει ένα σοβαρό ζήτημα στέγασης τους αυξημένου αριθμού μαθητών του Ρεθύμνου όπως και των αντίστοιχων εγκαταστάσεων στο Σφακάκι, όπου από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο της περιοχής. Αντίστοιχα στο Ατσιπόπουλο τον Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει και το Λύκειο.

«Τα κτίρια είναι πανέτοιμα» δήλωσε ο κ. Γεωργαλής για να επισημάνει την ανάγκη εξασφάλισης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής από το αρμόδιο για τα συγκεκριμένα θέματα Υπουργείο Παιδείας.

Ειδικά στο ζήτημα της υλικοτεχνικής υποδομής έχει προκληθεί εμπλοκή καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν έχει ακόμα διορίσει την διοίκηση της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» που αντικατέστησε τον ΟΣΚ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σήμερα κατασκευαστής των σχολικών ειδών που απαιτούνται.

Ο κ. Γεωργαλής δήλωσε σχετικά, ότι «όπως μας έχουν ενημερώσει, υπάρχει ανάδοχος εργολάβος για σχολικά γραφεία και καρέκλες αλλά η σχετική σύμβαση δεν έχει υπογραφεί καθώς εδώ και δύο μήνες εκκρεμεί ο διορισμός νέου Δ.Σ. στην εταιρεία Κτιριακές Υποδομές που αντικατέστησε τον ΟΣΚ. Μας υπόσχονται ότι θα έχουμε την υλικοτεχνική υποδομή για όλα τα νέα σχολεία τον Ιούλιο. Πρέπει επίσης να διορίσουν νέο προσωπικό για τα δύο Λύκεια και το νέο Γυμνάσιο στο Σφακάκι τον Ιούνιο»

Έτσι το Γυμνάσιο Ατσιποπούλου θα ξεκινήσει την λειτουργία του τον Μάιο με τα βασικά είδη καθώς πίνακες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές αγόρασε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρεθύμνου ενώ γραφεία, θρανία και καρέκλες εξασφαλίστηκαν από περισσεύματα άλλων σχολείων.

Αυτό γιατί η σημερινή υποδομή του Γυμνασίου θα παραμείνει στο ενοικιαζόμενο κτίριο στο Βιολί Χαράκι, προκειμένου να εγκατασταθεί απρόσκοπτα εκεί στις 9 Μαΐου το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ