ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το χώρο της Σχολής Αστυφυλάκων πρότεινε το Δ.Σ. για το Αστυνομικό Μέγαρο

0

ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ομόφωνα συμφώνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης, προκειμένου να δοθεί μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της αξιοπρεπούς στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών, που τώρα βρίσκονται σε εντελώς ακατάλληλο κτήριο.

Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες που είχε κάνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου για την κατάσταση του υπάρχοντος Αστυνομικού Μεγάρου, το θέμα βρήκε πρόσφορο έδαφος κατά τη συζήτησή του, στο Δημοτικό Συμβούλιο της π. Τετάρτης.

Το αίτημα των αστυνομικών μετέφερε στο Σώμα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, κ. Νίκος Μαλλιαρός, τονίζοντας την αναγκαιότητα της μεταφοράς των αστυνομικών υπηρεσιών σε άλλο κτήριο.

Για το ίδιο θέμα μίλησε και η δικηγόρος Άννα Σαμψών, νομικός Σύμβουλος της Ε.Α.Υ Ρεθύμνου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την εξεύρεση λύσης.

Η πρόταση που αποδέχτηκε ομόφωνα το Σώμα την οποία εισηγήθηκε ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης και αφορά στη κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο οικόπεδο της Σχολής Αστυφυλάκων, είναι μια πρόταση που ο ίδιος είχε κάνει και κατά το παρελθόν.

Μιλώντας για το υπάρχον κτήριο ο κ. Μαρινάκης το χαρακτήρισε «παράνομο, αυθαίρετο, αντιλειτουργικό, ανθυγιεινό όχι μόνο για τους αστυνομικούς, αλλά και για τους επισκέπτες και τους κρατουμένους», υπενθυμίζοντας συγχρόνως την παραχώρηση οικοπέδου εκ μέρους του δήμου στα Μισίρια, που λόγω ιδιοκτησιακών ζητημάτων δεν προχώρησε. Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε στον όρο για τη συνέχεια της λειτουργίας της Σχολής μίλησε για την τροποποίηση του παραχωρητηρίου: «Υπό τον όρο ότι θα παραμείνει η Σχολή Αστυφυλάκων σε λειτουργία, είμαστε διατεθειμένοι να τροποποιήσουμε το παραχωρητήριο συμβόλαιο με όρους που θα συζητήσουμε με το Υπουργείο ακριβώς ώστε να υπάρχει και η στέγαση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου και της Σχολής. Γιατί το παραχωρητήριο που έγινε πριν από 50 χρόνια έγινε με τον αυστηρό όρο να λειτουργεί η Σχολή Αστυφυλάκων». Επιπλέον, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σημερινό κτήριο των αστυνομικών υπηρεσιών θα πρέπει να περάσει στην κυριότητα του δήμου, που σκοπεύει να το κατεδαφίσει.

02

Για «χρονίζουσα αδιαφορία» έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θοδωρής Νίνος, και τόνισε: «Έχει υπάρξει αρκετή κοροϊδία και υπερβολή στους σχεδιασμούς για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Θεωρώ λοιπόν, ότι η πρόταση να τροποποιηθεί το παραχωρητήριο, επιτρέποντας την ανέγερση αστυνομικού μεγάρου, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και προτείνουμε επίσης να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί μόνιμα με αυτό το θέμα και θα αναλάβει τις επαφές με το υπουργείο, την κτηματική και το δήμο».

Παρά το γεγονός ότι ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανούσος Μανουσογιάννης, είπε ότι είναι προτιμότερο το νέο Αστυνομικό Μέγαρο να κατασκευαστεί εκτός του κέντρου της πόλης, εντούτοις, συμφώνησε με την πρόταση. «Συμφωνούμε ότι πρέπει να ανεγερθεί καινούριο αστυνομικό μέγαρο, αν και θα ήταν προτιμότερο να υπήρχε άλλος χώρος, εκτός της Σχολής. Είναι προτιμότερο να διαφυλάττεις όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερους χώρους στο κέντρο της πόλης και να αποκεντρώνεις υπηρεσίες».

Σύμφωνος με την πρόταση ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ρέθυμνο – Αλληλεγγύη – Ανατροπή» κ. Γιώργος Σταράκης, που επεσήμανε: «Συμφωνούμε κι εμείς με το αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων και χαιρόμαστε που η απόφασή μας θα αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν θα πληγεί η λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων».

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ