ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση Γιάννη Κεφαλογιάννη με τη Νεολαία του CDU

0

Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία από τη νεολαία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Γερμανίας (CDU) πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης. Η εννιαμελής γερμανική αντιπροσωπεία (Junge Union Norbaden) βρίσκεται στο Ρέθυμνο για να συμμετάσχει σε θεσμικές επαφές και σε κοινές δράσεις με την ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι αφενός να αναδειχθούν οι προοπτικές συνεργασίας και τα προβλήματα των νέων στην Ευρώπη και αφετέρου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις κοινωνικές και τις πολιτικές προεκτάσεις της κρίσης στη χώρα μας. Η συνάντηση αναπτύχθηκε σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες που περιελάμβαναν την ανάλυση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τις προκλήσεις διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, την ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και, τέλος, την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών για την απασχόληση των νέων.

Ο κ. Κεφαλογιάννης καλωσόρισε την αποστολή στην πόλη μας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, μέσα από τις οποίες θα σχεδιαστεί μία νέα, σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Παράλληλα, σημείωσε πως σε λίγα χρόνια η χώρα μας θα έχει ενεργειακή αυτάρκεια και θα είναι σε θέση να καλύψει ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών ενεργειακών αναγκών. Τέλος, τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί τις συνέπειες της κρίσης στη χώρα μας, καθώς και την τεράστια προσπάθεια  που έχει γίνει τα τελευταία δύο έτη.

Η γερμανική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Laura Rihm, Christian Mildenberger, Peter Olszewski, David Ruf, Patrick Speiser, Simon Axt, Anika Schuetz, Kevin Sitzler και Kristian Jacob, ενώ την ΟΝΝΕΔ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Γιάννης Τρουλλινός, ο Αντιπρόεδρος Άρης Ουρανός και το μέλος της Κ.Ε. Θάνος Σκαλούμπακας.

 

cdu1

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ