ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάλεσμα από το Παγκρήτιο Δίκτυο αγώνα κατά των τριών γιγαντιαίων έργων β-ΑΠΕ

0

Λήγει η προθεσμία για την προσφυγή στο  ΣτΕ κατά των τριών φαστ τρακ επενδύσεων β-ΑΠΕ 

 

Tο Παγκρήτιο Δίκτυο αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ, καλεί σε συστράτευση και πάνδημη συμμετοχή  στις προσφυγές στο ΣΤΕ, κατά των τριών γιγαντιαίων έργων β-ΑΠΕ, που εντάχθηκαν τον Ιούνιο 2012 στο φαστ τρακ.

Τα έργα αυτά που, αν υλοποιηθούν, θα καταστρέψουν ανεπιστρεπτί το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον του νησιού μας είναι:

•    «Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με 33 αιολικούς  σταθμούς, συνολικής ισχύος 1.077 MW, στους τέσσερις νομούς της Κρήτης και κοινή διασύνδεσή τους με το Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου» κυριότητας της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»,

•    «Κρήτη Πράσινο Νησί»: 36 αιολικοί σταθμοί συνολικής ισχύος 1.005,10 MW και διασύνδεσή τους με το Διασυνδεδεμένο Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω κοινού υποβρυχίου καλωδίου», κυριότητας του Ομίλου «ELICA GROUP» και

•    «Κατασκευή ηλιοθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 70 MW στη θέση Φουρνιά, του Δήμου Σητείας ενεργειακής παραγωγής 378.306 MWh ετησίως» , κυριότητας της «ΣΟΛΑΡ ΠΑΟΥΕΡ ΠΛΑΝΤ ΛΑΣΙΘΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μ.Ε.Π.Ε.».

Την πρωτοβουλία των προσφυγών στο ΣΤΕ (όπως και τα οικονομικά έξοδα), την έχει αναλάβει το Παγκρήτιο Δίκτυο αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ.

Όσοι πολίτες θέλουν να συμμετέχουν στην προσφυγή,  ή και σύλλογοι – σωματεία, χρειάζεται να υπογράψουν πληρεξούσιο προς τους δικηγόρους του Παγκρήτιου Δικτύου, το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη.

Το πληρεξούσιο θα είναι ομαδικό και θα γίνει για κάθε νομό, σε συγκεκριμένο συμβολαιογράφο χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση για τους υπογράφοντες.

Πληροφορίες  για  τον νομό Ρεθύμνου  στα τηλέφωνα:

6946284785,  6979552591,  6972018543

Ασπασία Σταυρουλάκη,   Αλέξανδρος Σημαντήρης,  Κατερίνα Κορρέ,

μέλη του Παγκρητίου Δικτύου  β- ΑΠΕ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ