ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

VOΛΤΑ: Μουσικός αφηγηματικός περίπατος την Κυριακή 26 Μαΐου

0

Βόλτα ~ η περιφορά γύρω από έναν άξονα / η διάνυση μίας απόστασης με τα πόδια, με ή χωρίς συγκεκριμένο προορισμό ή σκοπό.

Μια μουσική αφηγηματική περιπατητική δράση,

βασισμένη στον ελεύθερο πειραματισμό μέσω της θεατρικής αφήγησης και της μουσικής, σε άρρηκτη σχέση με το φυσικό τοπίο. Εμπνευσμένη από τις καθημερινές σκέψεις των σύγχρονων κατοίκων της πόλης σε συνδυασμό με λογοτεχνικά κείμενα Ελλήνων συγγραφέων. Διατίθεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Οι ακροατές / θεατές μέσω της χρήσης ακουστικών κεφαλής απολαμβάνουν ένα μουσικό αφηγηματικό «ταξίδι» σε μια διαδρομή σε μορφή περιπάτου σε επιλεγμένα σημεία της πόλης λίγο πριν τη δύση του ήλιου, χρησιμοποιώντας ως σκηνικό το φυσικό / αστικό τοπίο.

Ένα «ταξίδι» προσωπικό και συνάμα ομαδικό, επαναπροσδιορίζοντας την θέση μας στον χώρο και το χρόνο. Διερευνώντας τον τρόπο που αυτά μας επηρεάζουν και τα συναισθήματα που μας δημιουργούν. Μια διαφορετική ματιά στο χώρο που μας περιβάλλει και στο πως αλληλοεπιδρούμε με αυτόν.

Γιατί βγαίνουμε να περπατήσουμε, να κινηθούμε; Συμβάλλουν οι σκέψεις μας στην ανάγκη μιας βόλτας; Είναι το περπάτημα ένας τρόπος εκτόνωσης; Ένα τρόπος να διευκολύνουμε τη ροή της σκέψης μας ή ακόμα και να πάψουμε να σκεφτόμαστε; Πώς επηρεάζει και επηρεάζεται η σκέψη μας από αυτό που βλέπουμε, από αυτό που μας περιβάλλει;

Έχει ήχο η σκέψη μας; Ποια μουσική τον συνοδεύει; Πώς αλληλοεπιδρά ο εσωτερικός ήχος της σκέψης μας με τον ήχο του εξωτερικού κόσμου; Μπορεί η σκέψη να προσφέρει ένα προσωρινό καταφύγιο από τον θόρυβο του αστικού τοπίου;

Η δράση απευθύνεται σε μικρό αριθμό θεατών (18) & κρίνεται αναγκαία η χρήση άνετων παπουτσιών. Η δράση είναι συμπεριληπτική και για το αγγλόφωνο κοινό της πόλης. Τμήματα του περιπάτου δεν είναι προσβάσιμα για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Video trailer:

 

INFO

Πότε: Κυριακή 26 Μαΐου

Ώρα: 20.00

Σημείο έναρξης: Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου (απέναντι από το καφέ).

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Είσοδος: 10€ (μετρητά)

Υποχρεωτική προκράτηση θέσης: +30 6973 310 991

 

Απαραίτητη η προσέλευση 15 λεπτά νωρίτερα / Η παραγωγή δεν διαθέτει pos

 

Συντελεστές:

Σύλληψη / Δραματουργία / Αφήγηση: Αποστολάκη Ελεάννα

Κείμενο: Εμπνευσμένο από το free press Κοντέινερ

Μετάφραση κειμένων: Καϊάφας Μάριος

Πρωτότυπη μουσική: Γεωργιάδης Κωνσταντίνος (Hipcut), Πιτσιδήμος Χριστόφορος, Φλουρής Μιχάλης

Μίξη ήχου / Ηχητικός σχεδιασμός: Γεωργιάδης Κωνσταντίνος

Βίντεο: Κώστας Γκλάβας (Obscura Lab)

Γραφιστικά / Φωτογραφίες / Οργάνωση Παραγωγής:

Ομάδα Scarmi / ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΑΜΚΕ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ