ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το δικό μου μυστικό βιβλίο»

0

Το θαυμαστό κόσμο των βιβλίων μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και δραστηριότητες, είχαν την χαρά να γνωρίσουν πάνω από 100 παιδιά της πόλης μας, το περασμένο Σάββατο 6 Απριλίου, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου από τις 5 το απόγευμα.

Με το χαμόγελο να φωτίζει τα πρόσωπά τους και την περιέργεια να πλημμυρίζει τα μάτια τους, τα παιδιά που συμμετείχαν, με την βοήθεια των ενηλίκων στελεχών - εθελοντών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που διοργάνωσαν την δράση,  εξερεύνησαν έναν νέο κόσμο, γεμάτο περιπέτεια και χαρές.

Σε αυτήν την μοναδική διαδραστική εμπειρία, οι μικροί μας φίλοι ανακάλυψαν τη χαρά του παιχνιδιού και της ανάγνωσης. Έπαιξαν με ενθουσιασμό και κέρδισαν πολλά περισσότερα από βιβλία, κέρδισαν την χαρά της εξερεύνησης των νέων κόσμων, που απλόχερα τους ανοίγει ένα βιβλίο.

Στα παιδιά που συμμετείχαν και ταξίδευσαν μαζί μας, ανοίγοντας μας τις καρδιές τους, μοιράσαμε  πάνω από 100 βιβλία.

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ομορφιά που ξεπερνά τα όρια του χρόνου, αφήνοντας τα παιδιά να ανακαλύψουν ένα νέο κόσμο, όπως αυτός ξεδιπλώνετε μέσα από το Προσκοπικό παιχνίδι και την αγάπη για την φύση και την περιπέτεια. Με αυτήν τη δράση οι Πρόσκοποι των Ρεθύμνου, προσπαθήσαμε να  αναζωογονήσαμε την αγάπη για την ανάγνωση, ενισχύοντας τη σημασία της ενδυνάμωσης της τοπικής κοινότητας, της γειτονιάς.

Η δράση διοργανώθηκε από τα Ενήλικα Στελέχη – Εθελοντές, των Αγελών του Ρεθύμνου (τα τμήματα δηλαδή, που απασχολούν παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών) και δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική υποστήριξη των βιβλιοπωλείων: «Κλαψινάκης» και «Βιβλιοσκόπιο», τα οποία ευχαριστούμε για τα βιβλία που μας παραχώρησαν απλόχερα.

Βρείτε τους Προσκόπους στο Ρέθυμνο:
- Ηγ. Μελχισεδέκ 10, Τηλ. 2831028160
- 21ης Μαΐου 1941, αριθμός: 14, Τηλ. 2831181489
- Καστρινάκη 3, Τηλ. 2831028106
στην ιστοσελίδα www.scoutsofwestcrete.gr και στα social media

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ