ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Κυριακή 10 Μαρτίου το 10ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Φουρφουρά

0

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φουρφουρά συνεχίζοντας μία παράδοση χρόνων, διοργανώνει την Κυριακή 10 Μαρτίου, με τη βοήθεια τετραμελούς οργανωτικής επιτροπής, το 10ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού με συνδυασμό διαδικτυακών και διά ζώσης δράσεων. Ένα μοναδικό, ευρηματικό και ανατρεπτικό καρναβαλικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους με βασικό σκοπό απλό, αλλά τόσο σημαντικό, όπως όλα τα παιχνίδια, ένα χαμόγελο στα χείλη όλων. Ταυτόχρονα όμως ένα παιχνίδι που συνδυάζει μάθηση, συλλογική δράση, ευγενή συναγωνισμό και δημιουργική αναζήτηση.

Ήδη το ενδιαφέρον είναι υψηλό, με 4 ομάδες να έχουν δηλώσει συμμετοχή, από τις οποίες οι διοργανωτές ζητούν να απαντήσουν σε γρίφους, αξιοποιώντας τις γνώσεις πάνω στην ιστορία, τη γεωγραφία τα μαθηματικά κ.α. Ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ασκήσεις ηλεκτρονικής πλοήγησης χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς αλλά και της φυσικής αναζήτησης μέσα από κρυμμένα και μη ενδεικτικά στοιχεία εντός της ευρύτερης περιφέρειας του Φουρφουρά, κι ό,τι άλλο βάλουν στο μυαλό τους οι διοργανωτές του παιχνιδιού.

Επίσημα το παιχνίδι ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου με τις ομάδες να λαμβάνουν διαδικτυακά το πρώτο τους «homework». Μία αλληλουχία αριθμητικών παραστάσεων, το αποτέλεσμα των οποίων σχημάτιζε τον τηλεφωνικό αριθμό του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου που στεγάζεται στο Φουρφουρά, δίνοντας έτσι και το σημείο συνάντησης για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής 10 Μαρτίου.

Τέλος, οι δια ζώσης απαιτήσεις της οργανωτικής επιτροπής ξεκινούν από το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαρτίου στην πλατεία του χωριού, όπου τα μέλη των ομάδων θα πρέπει να μεταμφιεστούν με θέμα το όνομα που επέλεξαν για την ομάδα τους και να παρουσιάσουν σχετική καρναβαλική δράση με την ανάλογη μουσική!

Αν πείσουν την επιτροπή με τη σκηνική τους παρουσία…. θα λάβουν ως έπαθλο σημαντικά εργαλεία για το κυνήγι του μεγάλου θησαυρού!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ