ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δυνατότητες και Προκλήσεις στην Εκπαιδευτική Καθημερινότητα

0

 5η Ημερίδα με τίτλο: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Δυνατότητες και Προκλήσεις στην Εκπαιδευτική Καθημερινότητα

       Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 μετά από Πρόσκληση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Μανούσου  Μαραγκάκη πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου η 5η Ημερίδα για Διευθυντές/τριες Σχολικών Μονάδων με τίτλο: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δυνατότητες και Προκλήσεις στην Εκπαιδευτική Καθημερινότητα.

    Στο Πρώτο Μέρος της Ημερίδας ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Μανούσος Μαραγκάκης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αφού ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας   –  Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Δήμου Ρεθύμνου, κ. Νεκτάριο Παπαδογιάννη, να απευθύνει χαιρετισμό, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

  Οι Διευθυντές/τριες Σχολικών Μονάδων ενημερώθηκαν από τον κ. Μαραγκάκη για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν:

  • σε θέματα του Τμήματος Γ΄ Προσωπικού η Προϊσταμένη του Τμήματος κα  Ειρήνη Ποιμενίδου και η κα Όλγα Βάρελη
  • σε θέματα του Τμήματος Β΄ Οικονομικού η Προϊσταμένη του Τμήματος κα Γεωργία Πυργιανάκη και ο κ. Νικόλαος Γουνάκης
  • σε Εκπαιδευτικά θέματα ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ε΄ Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Παναγιώτης Αντωνιάδης και η κα Κερασία Πετρογιάννη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων για την Ίδρυση και Λειτουργία του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας με τίτλο «Σχολική Διαμεσολάβηση: Μαθαίνουμε να ακούμε, να συζητάμε, να επιλύουμε…» καθώς και για τη Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας Σχολικού Έτους 2023-24
  • σε θέματα του Τμήματος Δ΄ Νέων Τεχνολογιών η Προϊσταμένη του Τμήματος κα Βασιλική Τσικινά
  • σε θέματα του Τμήματος Α΄ Διοικητικού η Προϊσταμένη του Τμήματος κα Χαρούλα Μαθιουδάκη.

Ακολούθησε η Κοπή  Πίτας των Σχολικών Μονάδων με Τυχερό Σχολείο  το Γυμνάσιο Πανόρμου

       Στο Δεύτερο  Μέρος της Ημερίδας όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την  Άσκηση Σεισμού του 2ου Γενικού Λυκείου και 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Άσκηση «ΜΙΝΩΑΣ». Ακολούθησε κριτική ανατροφοδότηση  από τον κ.  Νικόλαο Βότσογλου, Προϊστάμενο  του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και από τον κ.  Γεώργιο Σκορδίλη, Αντιδήμαρχο Κλιματικής Αλλαγής – Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ