ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του Λαογραφικού Ομίλου «Νικηφόρος Φωκάς»

0

του Λαογραφικού Ομίλου «Νικηφόρος Φωκάς» στο Ατσιπόπουλο. Ένα σύγχρονο χοροδιδασκαλείο με βοηθητικούς χώρους, καφενέ και ανέσεις για τα μέλη του, είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του Σταύρου Νικηφόρου και των συνεργατών του, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα του Ρεθύμνου με έμφαση στην λαογραφία και την κρητική παράδοση.

Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μαζί με άλλους κληρικούς, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας π. Νικόλαος Νικηφόρος, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος μαζί με την Πρεσβυτέρα του Μαρία φοδελιανάκη, που καμάρωναν για την πρόοδο και αυτού του παιδιού τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Μιχάλης Βάμβουκας, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Παπαδόσηφος, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κουρήτες» κ. Γιώργος Πατακός καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Σταύρος Νικηφόρος και η σύντροφος του Ελευθερία Κοντουδάκη καθώς και τα μέλη του ομίλου είχαν ετοιμάσει πλούσια φιλοξενία για τους καλεσμένους τους και με την ευκαιρία των εγκαινίων έκοψαν και την βασιλόπιτα τους.

Θερμές ευχές από την εφημερίδα μας και το rethemnosnews.gr  στον Λαογραφικό Όμιλο «Νικηφόρος Φωκάς» για συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ