ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου ΚUEBIKO

0

Παρουσίαση του φωτογραφικού βιβλίου ΚUEBIKO του Βαγγέλη Δασκαλάκη στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 18:00.

Θα γνωρίσουμε και θα ξεφυλλίσουμε παρέα ένα πειραματικό φωτογραφικό βιβλίο, θα μιλήσουμε για την ιστορία του για την σύλληψη και τον σχεδιασμό του, όπως και για την διαδικασία της αυτοέκδοσης.

Το βιβλίο εκδόθηκε σε συνεργασία με το Zoetrope, Athens.

Περιγραφή του βιβλίου, από την Πάσκουα Βοργιά:

Το «Kuebiko» του Βαγγέλη Δασκαλάκη, εκκινείται από την εμπειρία της πανδημίας και αποτυπώνει το μνημονικό ίχνος μιας Αποκάλυψης. Πρόκειται για μια δυσοίωνη περιπλάνηση μέσα σε ένα τοπίο ασπρόμαυρο και σχεδόν κενό από ζωή, βασικά μέσα στο σκοτάδι.

Στην ιαπωνική μυθολογία το πνεύμα «Kuebikο» συμβολίζει τη γνώση, ενώ απεικονίζεται με τη μορφή του σκιάχτρου: ενός ακίνητου παρατηρητή. Έτσι και η φωτογραφία, καταγράφει «ακίνητη» τον κόσμο, κουβαλώντας το συμπυκνωμένο της φορτίο, ένα σιωπηλό μήνυμα.

O Δασκαλάκης σε αυτό το βιβλίο μετακινείται από το ένα μέσο στο άλλο - από τη φωτογραφία στο graphic novel  -  δημιουργώντας μια ζωντανή αφήγηση που μας καθηλώνει.

Στο τέλος, κανείς αναρωτιέται αν το «Kuebiko» είναι η αποτύπωση μιας κατάστασης του παρελθόντος, μια ρεαλιστική προβολή ενός αναπόφευκτου μέλλοντος που μας περιμένει, ή μια ιστορία της οποίας τη συνέχεια καλούμαστε να γράψουμε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ