ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Τζανιδάκη στο 7ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών

0

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η ρεθεμνιώτισσα Άννα Τζανιδάκη, Δρ. Θεατρολογίας στο 7ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Η δική μας Άννα Τζανιδάκη, ερευνήτρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την θεατρική ιστορία της πόλης μας, πρόσφατα έλαβε το Διδακτορικό της Δίπλωμα ολοκληρώνοντας τη διατριβή της με θέμα «Το Θέατρο στο Ρέθυμνο τον 20ο αιώνα» που βαθμολογήθηκε με Άριστα από τον Τομέα Θεατρικών & Κινηματογραφικών Σπουδών του Τμ. Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Θέμα της παρουσίασης της στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο υπήρξε και πάλι το Ρέθυμνο μας, αναδεικνύοντας την πόλη μας και τον πολιτισμό της, καθώς αφορούσε μια σημαντική πολιτισμική μορφή του Ρεθύμνου, τον φιλόλογο και συγγραφέα Δημήτριο Δαφέρμο. Συγκεκριμένα, η θεατρολόγος παρουσίασε την προσωπική της έρευνα με θέμα «Ο «Λιποτάκτης» του Δηµήτρη Δαφέρµου. Προπαγάνδα ή αντίσταση; Ένα κείµενο που γράφτηκε και παραστάθηκε κατά τη διάρκεια του πολέµου του 1940 – 1941. (Ρέθυµνο)».

Η συμμετοχή της στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας τη σημασία της έρευνας της, αλλά και τον σπουδαίο πολιτισμό και την θεατρική ιστορία που κρύβει η πόλη μας, κάνοντάς τη άξια πόλη «των Τεχνών και των Γραμμάτων».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ