ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία τα "Ταλλαία 21" του Δήμου Μυλοποτάμου

0

Η έκθεση φέτος έχει θέμα «Το ορόσημο του 1821» θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαφνέδων (παλιό δημοτικό σχολείο) και συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Βουκάλης, Σήφης Βουκάλης, Χαρούλα Βουκάλη, Νίκος Γλυνιάς, Γεωργία Ζηρούνη, Χαράλαμπος Μαραθιανός, Γαβριήλ Νύκταρης, Νικηφόρος Νύκταρης, Χαράλαμπος Ουρανός, Γαρυφαλιά Παπαδάκη – Μαστοράκη, Ρεγγίνα Πετούση, Αργυρό Πλεμένου, Σοφία Πολυμίλη, Μανώλης Ρουμπάκης και  Νίκος Ρουσσάκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6μμ. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά έως την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 κατά τις ώρες 5μμ – 8μμ. Επίσης, όσα σχολεία επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση μπορούν να απευθυνθούν στο τμήμα πολιτισμού του Δήμου Μυλοποτάμου για την σχετική συνεννόηση.

Στην διοργάνωση συμβάλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνέδων και υπεύθυνοι οργάνωσης είναι τα στελέχη του Οργανισμού «Αυλοπόταμος» κ.κ. Κωστούλα Φράρου – Παπαδογιάννη και Γιώργος Πολίτης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΤΑΛΛΑΙΑ»

Το φετινό πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Μυλοποτάμου «Ταλλαία ‘21», το οποίο είχε αναβληθεί το περασμένο καλοκαίρι λόγω της κακής υγειονομικής κατάστασης που καταγράφονταν σε ολόκληρη την Κρήτη, ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 με την επετειακή παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου «Βαβυλωνία». Εξ ολοκλήρου περιλαμβάνει εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και θα κορυφωθεί στις 23 Ιανουαρίου 2022 με τον εορτασμό της 198ης επετείου του ολοκαυτώματος του σπηλαίου Μελιδονίου.

Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» σε συνδιοργάνωση με την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμου – Περιφέρειας Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα ‘21».

Στην διοργάνωση συμμετέχουν πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς του Μυλοποτάμου.

Το επετειακό βίντεο των εκδηλώσεων έχει θέμα «Ο Μυλοπόταμος των αιώνων» και θα προβληθεί επίσημα κατά τη διάρκεια του επιστημονικού συνεδρίου που οργανώνεται στα τέλη Νοεμβρίου με θέμα «Ο Μυλοπόταμος  Ρεθύμνου στην Ελληνική Επανάσταση (1821-1832)». Ακολούθως θα αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα προβάλλεται σε κάθε άλλη εκδήλωση.

Χαρακτηριστικό και αυτής της διοργάνωσης είναι η ενεργή συμμετοχή των καλλιτεχνών του Μυλοποτάμου, οι οποίοι στο σύνολο τους συμβάλουν παραγωγικά, αναπτυξιακά και εξελικτικά στην διαμόρφωση ενός πραγματικά πρωτόγνωρου πολιτιστικού κινήματος που ανοίγει ένα διάδρομο φωτός μέσα στις αντιξοότητες της σύγχρονης καθημερινότητας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 – ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ / ΠΕΡΑΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ / ΜΕΛΙΔΟΝΙ

ΏΡΑ 9:30 Θεατρική Παράσταση Δημήτριου Βυζάντιου «Βαβυλωνία» από την Κεντρική Σκηνή Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου σε διασκευή - σκηνοθεσία του Βαγγέλη Λιοδάκη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΔΑΦΝΕΔΕΣ

4Η Έκθεση Μυλοποταμιτών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών «Το ορόσημο του 1821»

Εγκαίνια Έκθεσης 17 Οκτωβρίου και Ώρα 6μμ

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: καθημερινά 17:00 – 20:00

Με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνέδων

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / ΣΤΕΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ 6μμ Επίσημη προβολή εθνογραφικού ντοκιμαντέρ: «ΝΗΖΑ, Ο όρκος των βοσκών του Ψηλορείτη. Η επίκληση του μύθου στο παλάμισμα του Θεού.»  

Η πανάρχαια τελετή στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Δισκουρίου Μυλοποτάμου. Παραγωγή του πολιτιστικού φορέα : Androidus Project Tank. Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Συμπαραγωγή: Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Αυλοπόταμος» - Δήμος Ανωγείων.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 & ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Επιστημονικό Συνέδριο : «Ο Μυλοπόταμος  Ρεθύμνου στην Ελληνική Επανάσταση (1821-1832)»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:

 • Προβολή βίντεο «Ο Μυλοπόταμος των αιώνων» κατά την έναρξη του συνεδρίου.
 • Σάββατο 27 Νοεμβρίου - ΩΡΑ : 8μμ – Στέκι Περάματος:  Θεατρική Παράσταση Δημήτριου Βυζάντιου «Βαβυλωνία» από την Κεντρική Σκηνή Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου σε διασκευή - σκηνοθεσία του Βαγγέλη Λιοδάκη. 
 • Κυριακή 28 Νοεμβρίου – ΩΡΑ : 8μμ - Στέκι Περάματος: Συναυλία από τον Μουσικό Σύλλογο Ηχώ Κρητών «200 χρόνια μουσικής ιστορίας».

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ / MYLOPOTAMOS RUN 2021

 • Ώρα 10:30 πμ Ημιμαραθώνιος 21 χιλιομέτρων από την Μονή Χαλέπας στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος.
 • Ώρα: 12:30 Γύρος Περάματος
 • Ώρα 13:00 Παιδικός Αγώνας Δρόμου 1000 μ. Πέραμα
 • Ώρα 13:15 Παιδικός Αγώνας Δρόμου 1000 μ. Πέραμα
 • Ώρα 13:30 Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Κρητικού Βολιού στην πλατεία Δημαρχείου Περάματος.
 • Συνδιοργάνωση με Επιτροπή Αθλητισμού Δήμου Μυλοποτάμου & ΓΑΣ Περάματος

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

 • Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής Μαθητών Δήμου Μυλοποτάμου «Με αφορμή το ‘21»
 • Παγκρήτιος Διαγωνισμός Μαντινάδας «Διακόσια Χρόνια Ελλάδα»
 • Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού «Οι Κρητικές Επαναστάσεις κατά του Οθωμανικού ζυγού στον Μυλοπόταμο»

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΩΝ

 • ΩΡΑ: 5μμ Έκθεση έργων διαγωνισμού ζωγραφικής μαθητών Δήμου Μυλοποτάμου «Με αφορμή το ‘21»
 • ΩΡΑ: 6μμ Απονομή βραβείων διαγωνισμού ζωγραφικής μαθητών Δήμου Μυλοποτάμου «Με αφορμή το ‘21» & Παγκρήτιου Διαγωνισμού Μαντινάδας «Διακόσια Χρόνια Ελλάδα»
 • ΩΡΑ : 6:30 Προβολή Ντοκιμαντέρ «Μνήμες Τουρκοκρατίας» / Παραγωγή: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ» - Δημιουργία : ΚΟΙΝΣΕΠ ΡΟΔΑΚΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21, ΣΑΒΒΑΤΟ 22 & ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022/ ΣΤΕΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ : 8:30μμ Θεατρική Παράσταση «Το Σπήλαιο του Μελιδονίου» του Ελευθέριου Δαφέρμου σε διασκευή και σκηνοθεσία Βασίλη Ξενικάκη από την Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 / ΜΕΛΙΔΟΝΙ

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης 198ης επετείου ολοκαυτώματος Σπηλαίου Μελιδονίου / Μελιδόνιος Δρόμος ’22

 • Σε συνδιοργάνωση με Δημοτική Κοινότητα – Ενορία – Πολιτιστικό Σύλλογο & Α.Ο. ΤΑΛΩΣ Μελιδονίου

 

 • ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
 • ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ COVID - 19
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ