ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου τον Φώτη Δούσο στο The Garage

0

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, το The Garage υποδέχεται και πάλι με χαρά τον Φώτη Δούσο  σε ένα σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ακροβάτης για να κάνει σωματικό θέατρο. Το θέατρο είναι ούτως ή άλλως «σωματικό». Ακόμα και σχολές που δίνουν την απόλυτη πρωτοκαθεδρία στον λόγο δεν ξεχνούν ότι αυτός δεν είναι αυθύπαρκτος και δεν εκφέρεται από το πουθενά. Το σώμα είναι η φωλιά του λόγου και με αυτή την έννοια δεν θα πρέπει να φεύγει από το κέντρο του ενδιαφέροντός μας σε οποιαδήποτε θεατρική προσέγγιση.

Σε αυτό το σύντομο σεμινάριο σωματικού θεάτρου θα δούμε τεχνικές που καθορίζουν τη διαβάθμιση της σωματικής ενέργειας και θα μελετήσουμε τρόπους σκηνικής αναπαράστασης που ξεφεύγουν από το λογικό και αποσκοπούν στο απρόβλεπτο.

Μικρό Βιογραφικό

Ο Φώτης Δούσος έχει δώσει παραστάσεις και σεμινάρια σε πολλά μέρη του κόσμου ως ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας Hippo. Μέσα από τα ταξίδια του, τη συνεργασία του με ανθρώπους των παρασταστικών τεχνών και την ανάγκη για επικοινωνία με αλλόγλωσσα ακροατήρια, οδηγήθηκε στην ανάπτυξη μιας πρωτότυπης και αυτόνομης θεατρικής γλώσσας που δίνει προτεραιότητα στην κίνηση, το σώμα και την ενέργεια.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 17.00- 19.00 και Κυριακή 24 Οκτωβρίου, 11.00-13.00
(σύνολο 4 ώρες)

Οι θέσεις είναι -λόγω των ειδικών συνθηκών- περιορισμένες, για αυτό και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής ΑΥΣΤΗΡΑ στο inbox του The Garage ή με email στο [email protected], ώστε να αποκτηθεί αύξοντας αριθμός προτεραιότητας της συμμετοχής.

Συμμετοχή: 40 ευρώ και 35 ευρώ για φοιτητές και μαθητές του The Garage


Σημειώνουμε ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την ασφαλή προσέλευση στους κλειστούς χώρους θεάτρου, συνεπώς θα πρέπει να υποδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή rapid test 48 ωρών ή μοριακό τεστ 72 ωρών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ