ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αιδιολογήματα από τις Queen Bees στο The Garage

0

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, το The Garage φιλοξενεί σε διπλή παράσταση τη θεατρική ομάδα “Queen Bees” και την παράσταση Αιδοιολογήματα (βασισμένη στο θεατρικό έργο Αιδοίων Μονόλογοι της Ηβ Ένσλερ).

Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται σε αληθινές συνεντεύξεις γυναικών κι αφηγείται τις ιστορίες τους: άλλες συγκινητικές, άλλες χιουμοριστικές κι άλλες σκληρές.

 «Μα πάλι μια παράσταση για γυναίκες»; θα αναρωτηθεί κανείς. «Δεν το έχουμε εξαντλήσει»;

Οι Queen Bees εξηγούν πως όχι. «Η περίοδος κρίσης που περάσαμε με την πανδημία του κορονοϊού έδειξε ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα της ανισότητας των φύλων καλά κρατεί. Χρειάστηκαν δύο πολύμηνα γενικά lockdown για να βγουν στο προσκήνιο οι πιο παραδοσιακοί ρόλοι φύλων, καθώς έρευνες έδειξαν πως οι γυναίκες ήταν αυτές που επωμίστηκαν το μεγαλύτερο φόρτο της οικιακής εργασίας και της φροντίδας των παιδιών, ενώ η κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία εις βάρος τους αυξήθηκαν τρομακτικά. Όχι λοιπόν. Δεν τελειώσαμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους και τη θέση τους στην κοινωνία και τη ταυτότητα τους. Μας περιμένει μεγάλο ταξίδι»!

Κατάλληλο άνω των δεκαέξι χρόνων.

Πληροφορίες παράστασης

Μετάφραση – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Πάλλη

Κοστούμια: Δήμητρα Κιούση – Atelier Dimitra Kiousi

Μακιγιάζ: Εμμανουέλα Καριωτάκη

Μουσική Intro: Γιάννης Βάρδας

Τραγούδι: Κωνσταντίνα Πάλλη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Λιαδάκη, Δώρα Μπενάκη, Αλεξάνδρα Σίμου,
Ελευθερία Σινατσάκη

Σάββατο 16 Οκτωβρίου διπλή παράσταση: 19.00 και 21.00
(διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά)

Η είσοδος θα γίνει ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ, μετά από μήνυμα στο inbox της fb σελίδας του The Garage ή με email στο [email protected], ώστε να αποκτηθεί αύξοντας αριθμός προτεραιότητας της κράτησης.

Γενική είσοδος με οικονομική ενίσχυση: 10 €

Παρακαλούμε σπεύσατε για την κράτησή σας, καθώς ο επιτρεπτός αριθμός θεατών ανά παράσταση δε θα ξεπεράσει τους 30.

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την ασφαλή προσέλευση στους κλειστούς χώρους θεάτρου. Για την είσοδο στο χώρο του The Garage απαιτείται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή rapid test 48 ή Μοριακό τεστ 72 ωρών.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν επιτρέπεται.

Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ