ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Εύας Παρακεντάκη "100 Αυθεντικές Κρητικές Συνταγές"

0

Το βιβλίο της Εύας προλόγισε με πολύ μεράκι και με θέρμη ο μετρ της Ελληνικής γαστρονομίας, κύριος Ηλίας Μαμαλάκης, παλιός γνώριμος των γαστρονομικών εξορμήσεων και βραβευμένος για την συνεισφορά του στον γαστρονομικό τουρισμό!

Μία αυθεντική κρητική βραδιά, όπου όλα τα πιάτα ξεχείλιζαν από τις μυρωδιές της κρητικής γης. Η Εύα μας, επέλεξε τις πιο αγαπημένες της συνταγές να μοιραστεί στο πρώτο ταξίδι της μαζί με το βιβλίο. Ένα μεγάλο ταξίδι  ξεκινάει που οι βαλίτσες της θα φουσκώσουν από εικόνες γεμάτες γεύσεις και αρώματα από όλο τον κόσμο! 

Μία σειρά από ορεκτικούς μεζέδες συνοδευμένους με κρητικό ρακί, όπως παραδοσιακός ντάκος, χορτοκαλίτσουνα, λαχανοντολμάδες, σαλάτα λαχανικών με φρέσκια σάλτσα ντομάτα, το πασίγνωστο βοτανάτοτσιγαριαστό χοιρινό που παντρεύτηκε με πατάτες κυδωνάτες αλλά  βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει και το πιάτο της γιορτής και της χαράς, που δεν είναι άλλο από το «καλό» φαγητό της Κρήτης, το  γαμοπίλαφο. Η επίγευση  της γαστρονομικής απόλαυσης ολοκληρώθηκε με τα μυζηθροπιτάκια με φρέσκια μυζήθρα και μέλι θυμαρίσιο.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ