ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 20-24 Ιουλίου το Amari Green Festival 2019

0

Στο Αμάρι Ρεθύμνου, στην καρδιά της Κρήτης διοργανώνεται και φέτος το 4ο Amari Green Festival, ένας θεσμός πολιτισμού, που τιμά την ύπαιθρο χώρα και διεξάγεται στα χωριά του Δήμου Αμαρίου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 24 Ιουλίου, με τη συμμετοχή των κατοίκων, επιστημόνων, καλλιτεχνών και εθελοντών!

Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Αμαρίου, η Κοινωφελής Εταιρεία του Δήμου Αμαρίου και η Πολιτιστική Εταιρεία Είδομεν. Συνδιοργανωτές του Amari Green Festival είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, με περισσότερες από 30 εκδηλώσεις θα ψυχαγωγήσει και θα διασκεδάσει τον κόσμο. Για πέντε ημέρες, 400 αμαριώτες, καλλιτέχνες, μουσικοί , επιστήμονες και εθελοντές από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον κόσμο, θα συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή για το διαπολιτισμό, την γνώση, το περιβάλλον και την ύπαιθρο χώρα.

Συναυλίες, θέατρα, χορός, εκθέσεις, τοπική γαστρονομία, έθιμα, εκδρομές, ημερίδες, εκπαίδευση, τέχνη, πολιτισμός και πολλά άλλα καθιστούν το Amari Green Festival μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την αυθεντική Κρήτη.

Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων του Amari Green Festival 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Σχολή Ασωμάτων – στο Κτήμα Πάνακρον - στο κέντρο του Δήμου Αμαρίου, ενώ πολλές παράλληλες δράσεις και δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στα χωριά του Δήμου.

Η αναβίωση της καθημερινής ζωής, όπως αυτή ίσχυε τα παλιά χρόνια στα αμαριώτικα χωριά, μέσα από δραστηριότητες που ξυπνούν μνήμες ιστορικές, όπως η παλαιινή μπουγάδα στη βρύση, το ζύμωμα του ψωμιού και ο περίτεχνος στολισμός των κουλουριών του γάμου, τα παιχνίδια που έπαιζαν παλιά τα παιδιά στους δρόμους και τις αλάνες, είναι ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στα χωριά με τη συνεργασία των Πολιτιστικών τους Συλλόγων. Ξεναγήσεις φυσιολατρικού, αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, εργαστήρια και δράσεις για παιδιά, μαγειρικές του τόπου και στο φινάλε του Φεστιβάλ ένα μεγάλο αντάμωμα όλων για να απολαύσουν την εμπειρία της αυθεντικής Αμαριώτικης παρέας. Ημερίδες επιστημονικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, θα πραγματοποιηθούν από τους σημαντικότερους κρατικούς φορείς και διακεκριμένους ομιλητές.

Εκθέσεις φωτογραφίας, διαγωνισμός Πρέφας, οινοξεναγήσεις κ.α. συμπληρώνουν το πρόγραμμα.

Κορυφαία εκδήλωση του Amari Green Festival 2019 έχει τίτλο, «Η λατρεία των Αγίων του Αμαρίου». Η Μαρία Καναβά, Φιλόλογος – Ερευνήτρια και υποψήφια Διδάκτωρ του Παν/μιου της Σορβόννης, θα παρουσιάσει «Ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο της τοπικής Εκκλησίας της Επαρχίας Αμαρίου», φωτίζοντας τη σημασία της λατρείας των Αγίων στη ζωή των κατοίκων μέσα από τις πανηγύρεις των χωριών, τη σημαντικότητα των εκκλησιαστικών κειμηλίων και των υπολοίπων θησαυρών προκειμένου να τονωθεί το θρησκευτικό αίσθημα αλλά και την ανάγκη να διατηρηθεί αυτή η κληρονομιά στο ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του AGF2019, θα συμμετάσχουν σπουδαίοι Κρητικοί καλλιτέχνες, ερμηνευτές, μουσικοί και χορευτές! Με τις μεγάλες συναυλίες «Από τον Κορνάρο στο Χατζηδάκι, 100 Χρόνια Συρτό στην Κρήτη, Ριζίτικο στην Κρήτη, Δυο Λαούτα, Μια Λύρα, Μικρασιάτικα Τραγούδια και Χοροί.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μάνος Πυροβολάκης, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Βασίλης Γισδάκης, Λεωνίδας Μαριδάκης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Χαράλαμπος Αγγελάκης, Κωνσταντίνος Βεργιανάκης, Αριστοτέλης Καλοειδάς, Στέλιος Μουλακάκης, Βλαδίμηρος Ουρανός, Σπύρος Παπαδάκης, Δημήτρης Παπαδομανωλάκης, Τζανής Τζανιδάκης, Γιώργος Μανωλάκης, Δημήτρης Σιδερής, Ζαχάρης Σπυριδάκης.

Εκθέσεις τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων θα λειτουργήσουν Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στο κτήμα Πάνακρον.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό!

Λεωφορεία του ΚΤΕΛ θα μεταφέρουν δωρεάν το κοινό από και προς το Ρεθυμνο στο χώρο του Φεστιβάλ

Ο Δήμαρχος του Δήμου Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός σε δήλωση του τόνισε: «Οι εκδηλώσεις «Amari Green Festival» είναι πλέον θεσμός.

Για 4η συνεχή χρονιά σας προσκαλούμε σε μια γιορτή ιστορίας, πολιτισμού και λαϊκής παράδοσης. Μια γιορτή μουσικής και γαστρονομίας.

Oι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή του Αμαρίου, τα ήθη και έθιμα της περιοχής, μιας περιοχής με σπουδαία και πολυσήμαντη ιστορική πορεία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Σας περιμένουμε από 20 έως 24 Ιουλίου στο Αμάρι να ζήσουμε μαζί ένα μοναδικό και υπέροχο πάντρεμα πολιτισμού, μουσικής και παράδοσης».

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμαρίου και προέδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβαλ κ. Μανώλης Ψαρουδάκης σε δήλωση του τόνισε: «Το Amari Green Festival δεν είναι ένα σύνολο εκδηλώσεων που έρχεται από παλιά, όμως είναι σίγουρο ότι θα πάει μακριά!

Είναι σίγουρο ότι θα πάει μακριά, γιατί μέσα από τέτοιας ποιότητας εκδηλώσεις, όπως είναι αυτές που τα προηγούμενα τρία χρόνια παρουσιάσαμε, δημιουργήσαμε μία φήμη η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια του Αμαρίου. Έτσι συνεχίζουμε και φέτος σχεδιάζοντας ένα τετραήμερο που δίνεται η ευκαιρία στους κατοίκους, τους απόδημους, στους φιλοξενούμενούς μας, τους ξένους επισκέπτες και στα παιδιά όχι μόνο να διασκεδάσουν μαζί, να ψυχαγωγηθούν μέσα σε ένα όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον και να διευρύνουν τις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά και να ακούσουν προτάσεις ειδικών για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάδειξης της σημασίας της τυποποίησης των τοπικών προϊόντων και γενικότερα της εκμετάλλευσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Για να διατηρήσουμε την παράδοσή μας και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη της περιοχής, χρειαζόμασταν ανθρώπους κοινωνικά υγιείς, ανθρώπους που βρίσκουν διεξόδους στην κοινωνία που ζουν. Όμως για να έχουν διέξοδο, για να έχουμε αποτελέσματα, πρέπει να κυριαρχεί ο πολιτισμός σε όλες τις μορφές του. Γι’ αυτό και όλες οι δράσεις μας σχεδιάζονται, υλοποιούνται και στοχεύουν ακριβώς σε αυτό, σε μια υγιή κοινωνία, που να πάει το Αμάρι στο μέλλον».

Η Κρήτη, μέσα από το Αμάρι, στέλνει ένα μήνυμα εξωστρέφειας σε όλο τον κόσμο και προβάλει την αλήθεια και την αυθεντικότητα του τόπου.

Η Περιοχή του Αμαρίου

Ο τόπος πραγματοποίησης του Φεστιβάλ, δεν είναι άλλος από την εξαιρετικού φυσικού κάλους και ιστορικής σημασίας, περιοχή της Σχολής Ασωμάτων, στην οποία βρίσκεται η Μονή των Ασωμάτων, είναι αφιερωμένη στη Σύναξη των Αγγέλων και κτίστηκε κατά τη Β’ βυζαντινή περίοδο.

Η περιοχή του Αμαρίου απλώνεται νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου σε μια καταπράσινη εύφορη κοιλάδα που περικλείεται από τα βουνά Κέντρος, Σάμιτος και βέβαια τον Ψηλορείτη. Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς η οποία είναι διάσπαρτη από πολλά μικρά, γραφικά χωριά που διατηρούν το παραδοσιακό τους χρώμα. Ταυτόχρονα, είναι μια περιοχή με μακραίωνη ιστορία και σημαντικά πολιτιστικά μνημεία όπως ο μινωικός οικισμός στο Μοναστηράκι, η αρχαία Σύβριτος, το Αποδούλου και τα πολυάριθμα πανάρχαια εκκλησάκια. Σήμερα ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στα όμορφα αυτά χωριά, να ανακαλύψει αναπάντεχα αξιοθέατα, να θαυμάσει την υπέροχη φύση του Αμαρίου ανακαλύπτοντας τη μέσα από πεζοπορίες και να βιώσει την πλούσια παράδοση της περιοχής μέσα από τα πανηγύρια και τις παραδοσιακές γιορτές που αναβιώνουν στα χωριά της.

Η περιοχή του Αμαρίου από την Μινωική περίοδο υπήρξε η φυσική έξοδος και πέρασμα απ’ τα νότια παράλια της Κρήτης και την εύφορη πεδιάδα της Μεσσαράς προς τις βόρειες και δυτικές περιοχές του νησιού. Ίχνη της Μινωικής αυτής οδού, αποτελούν σταθμοί και χώροι που έχουν έρθει στο φως απ’ την αρχαιολογική σκαπάνη. Μέσα στο ήρεμο τοπίο με την απαράμιλλη ομορφιά του συναντούμε, σε κάθε σημείο της περιοχής του Δήμου, διάσπαρτους μικρούς κεραμοσκέπαστους ναούς με πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο και καλοδιατηρημένες αγιογραφίες που επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της περιοχής και στα χρόνια που ακολουθούν την ελληνική αρχαιότητα.

Xορηγοί του Amari Green Festival 2019 είναι: ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ, DELTAnet, Περνιεντάκης Δ. ΑΕΒΕ., Μπύρα ΑΛΦΑ, Το Κτήμα Πάνακρον, Τυροκομείο Αμάρι, Αγροκτήματα Κρήτης,  Mεταφραστικές Υπηρεσίες Πόπη Γ, Κοτσίφη, ΑΝΕΚ LINES, Blue Star Ferries, ΚΤΕΛ Ρεθύμνης – Χανίων, Ταβέρνα Δρυμός, Αναψυκτικά ΗΔΗ, Stampa Fun, Pixel Plus.

Χορηγοί Επικοινωνίας: STAR CHANNEL, ΚΡΗΤΗ TV, ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Κρήτης.

Ομάδα Έργου: Μανώλης Ψαρουδάκης, Γαλάτιος Μοσχονάς, Στέλλα Βασιλάκη, Μαίρη Κοτσίφη, Βίκη Βαμιεδάκη

Οργανωτική Επιτροπή

  • Μανώλης Γ. Ψαρουδάκης: Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος  της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρίου.
  • Γαλάτιος Μοσχονάς : Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
  • Κόκκινος Νίκος: Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΑΜ
  • Μενέλαος Φραγκιουδάκης, Βασίλης Κλάδος, Σταθωράκης Γεώργιος: Αντιδήμαρχοι
  • Στέλλα Βασιλάκη: Πρόεδρος Αμάρι Α.Ε ΟΤΑ

FaceBook: www.facebook.com/amarigreenfestival/

Hashtags: #AMGF2019 , #amarigreenfestival

Το πρόγραμμα του Amari Green Festival 2019

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

09:30 - 14:00 Αποδούλου: Γιορτάζουμε τον Ηλία στο εκκλησάκι του χωριού και μετά παραδοσιακό ξεφούρνισμα ψωμιού και κουλούρες ξομπλιαστές του γάμου από τις νοικοκυράδες του χωριού.

10:30 -13:30 Μοναστηράκι (Δημοτικό Σχολείο):  Εργαστήριο Αρχαιολογίας για παιδιά. Επιμέλεια: Κατερίνα Γιαβρίδη, εικαστικός.

18:00 - 20:00  Βισταγή: Ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο. Παίζουμε όπως παλιά: Αναβίωση παιδικών παιχνιδιών ενώ οι γιαγιάδες ετοιμάζουν παλαιϊνό κέρασμα για όλα τα παιδιά. Εγκαίνια νέας παιδικής χαράς.

19:30 - 20:30 Νευς Αμάρι (Δημοτικό Σχολείο):  Εργαστήριο παρασκευής με φυσικά υλικά προϊόντων για την υγιεινή και την περιποίηση.

20:00 - 20:30 Σχ. Ασωμάτων/Ι. Μονή Ασωμάτων:  Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας: «Αγαπημένες θύμησες» της φωτογράφου Ελένης Χριστοδουλάκη. Η Συλλογή αποτελείται  από 26 έργα που απαθανατίζουν την ζωή  των κατοίκων στο χωριό Βισταγή, απ’ όπου  προέρχεται η φωτογράφος.

20:00 - 21:30 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Ημερίδα με θέμα «Δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης του εμπορίου και γενικότερα της επιχειρηματικότητας στο Αμάρι». Διοργάνωση: ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ. Εισηγητές: Μ. Μανιούδης, Χ. Αράχωβας.

21:00 - 22:30 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: «Από τον Κορνάρο στο Χατζιδάκι: 300 χρόνια ερωτικό τραγούδι στην Κρήτη». Ρεσιτάλ με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με τίτλο «Απ’ την ψυχή... ως την ψυχή...». Τραγουδούν και παίζουν: Βασίλης Γισδάκης και Μανόλης Ανδρουλιδάκης.

22:30 - 00:00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Συναυλία με το Μάνο Πυροβολάκη. Ο ιδιαίτερος τραγουδοποιός, που χρωμάτισε με τη  λύρα και τη φωνή του αγαπημένα τραγούδια, έρχεται με μια μουσική παράσταση  γεμάτη συγκίνηση και χρώμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

10:30 - 14:00 Μοναστηράκι (Δημοτικό Σχολείο): Συνεχίζοντας τις «ανασκαφές». Εργαστήριο για παιδιά. Επιμέλεια: Κατερίνα Γιαβρίδη, εικαστικός.

10:30 - 13:00 Μέρωνας: Οικοπεριηγητική δράση στο Μέρωνα - Αναβίωση Παλαιϊνής Μπουγάδας στη Μεσοχωριανή Βρύση. Σεριάνι στα σοκάκια του χωριού και επίσκεψη στους ναούς του. Η βόλτα θα καταλήξει στη Μεσοχωριανή βρύση όπου οι νοικοκυρές του χωριού αναβιώνουν τη μπουγάδα στη γούρνα της βρύσης, με το Μπουγαδοκόφινο, το αθομάντηλο, την κοπανίδα και το σαπούνι.

10:30 - 15:00 Φουρφουράς: Εκμάθηση και διαγωνισμός πρέφας στα καφενεία του χωριού.

18:30 - 20:00 Μοναστηράκι: Παρουσίαση του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μαζί με έκθεση φωτογραφίας & σχεδίων από τις 40χρονες ανασκαφές στο Αμάρι.

18:00 - 20:00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Οματιές: Αμαριώτισες νοικοκυράδες παρουσιάζουν τη λιχουδιά του χειμώνα.

18:00 - 20:00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον:  ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ: Ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών. Γίνε και εσύ δωρητής!

19:30 - 20.00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Μαγική κουτάλα από την Τόνια Δαβερώνα. Τα παιδιά φτιάχνουν τη δική τους κρητική πίτσα!

19:30 - 21.00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Ημερίδα με θέμα: «Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, το μέλλον της ανάπτυξης του Αμαρίου» με κεντρικό ομιλητή το Δρ Ι. Κριτσωτάκι.

21:00 - 22.00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Συναυλία «Στα χρόνια της υπομονής». Ένα Αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου από το συνθέτη και τραγουδιστή Λεωνίδα Μαριδάκη και την Εύη Παπαδοπούλου.

22:00 - 00:00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Συναυλία «100 χρόνια Συρτού στην Κρήτη». Παίζουν και τραγουδούν: Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Χαράλαμπος Αγγελάκης, Κωνσταντίνος Βεργιανάκης, Αριστοτέλης Καλοειδάς, Στέλιος Μουλακάκης, Βλαδίμηρος Ουρανός, Σπύρος Παπαδάκης, Δημήτρης Παπαδομανωλάκης, Τζανής Τζανιδάκης. Επιμέλεια - παρουσίαση: Αριστέα Καλογρίδη. Χορεύουν οι χορευτικές ομάδες του Αμαρίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

18:00 - 19:00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Ημερίδα με θέμα «Ανακύκλωση, κυκλική οικονομία, πράσινα σημεία, καλές πρακτικές για το Αμάρι». Διοργάνωση ΕΣΔΑΚ - ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ.

18:30 - 19:30 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Η τέχνη του Χόντρου (Κρητικού Τραχανά). Παρουσίαση της διαδικασίας παρασκευής γλυκού και ξινού χόντρου - γευσιγνωσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παντάνασσας.

19:30 - 20:30 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Εργαστήριο μαγειρικής: πίτες, λαδοκούλουρα κτλ. από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετροχωρίου.

20:00 - 22:00 Σχ. Ασωμάτων/Ι. Μονή Ασωμάτων:  Αφιέρωμα στη λατρεία των Αγίων στην τοπική εκκλησία της επαρχίας Αμαρίου, με οπτικοακουστικό υλικό. Επιμέλεια - παρουσίαση: Μαρία Καναβά, Φιλόλογος - Ερευνήτρια.

22:00 - 22:30 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Ριζίτικο στην Κρήτη: Συνάντηση ριζίτικου από όλο το νησί με τους ριζίτες του Αμαρίου.

22:30 - 00:00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Συναυλία: «Δυο Λαούτα, Μια Λύρα», με τους Γιώργο Μανωλάκη, Δημήτρη Σιδερή και Ζαχάρη Σπυριδάκη.

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

10:00 - 13:00 Κέντρο Δρυμός: Περίπατος στο φαράγγι του Αγίου Αντωνίου στην Πατσό. Φυσιολατρική, εκκλησιαστική & ιστορική ξενάγηση.

12:00 - 14:00 Οινοξενάγηση στο νεότερο οινοποιείο της Κρήτης, το οινοποιείο Κουρκουλού.

18:00 - 18:30 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Συζήτηση: «Η συμβολή των μικρασιατών στον τοπικό πολιτισμό».

18:30 - 19:00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Συζήτηση: «Η επίδραση των μικρασιατών στην Αμαριώτικη κουζίνα». Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βολιώνων.

18:30 - 21:00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Βοτανικός - Γαστρονομικός περίπατος στο Αμάρι με τοπικά βιολογικά προϊόντα. Επιμέλεια ΔΗΩ.

19:30 - 21:00 Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Ημερίδα με θέμα «Εμβλυματική δράση για την έρευνα στον αγροδιατροφικό τομέα της Κρήτης». Οργάνωση: Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο  Κρήτης, ΙΤΕ& ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

21:30 - 23:00: Σχ. Ασωμάτων/Κτήμα Πάνακρον: Μικρασιάτικα τραγούδια και χοροί.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

11:00 - 1:00 (24ωρο) Φυσικό πάρκο Φουρφουρά: Παρεΐζοντας Αμαριώτικα. Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων, ενεργών πολιτών, μερακλήδων (ψήνουμε, παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια, συζητάμε, διασκεδάζουμε, κατασκηνώνουμε).

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ