ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διήμερο παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στο Ρέθυμνο

0

Στις 17 & 18 Απριλίου, για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος θα αποκτήσει τη δική του γιορτή σε ένα διήμερο προβολών από την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου!

Σε συνεργασία με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας,  θα προβληθούν 10 ταινίες μικρού μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action, από 9 χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Ινδία, Ν.Ζηλανδία, Ολλανδία, Ρωσία, Σερβία/Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία).

Όλες οι ταινίες είναι εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, για παιδιά και εφήβους από 9 έως 18 χρονών, και μπορούν να προβληθούν εν ώρα μαθήματος, ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. έχει απευθυνθεί σε όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Νομού Ρεθύμνου για να δηλώσουν συμμετοχή με σκοπό να ξεκινήσει διάλογο με σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα σχολικών προβολών, συζητήσεις για τις θεματικές και τεχνικές των ταινιών, αλλά και εργαστήρια κινηματογράφου, να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη των μαθητών.

Η επιλογή των ταινιών βασίστηκε στην θεματολογία που έχει σχέση με την άθληση,  πίεση περιβάλλοντος (bullying), φιλία, κύκλο της ζωής, ρόλο του κάθε φύλου, μετανάστευση, ποδόσφαιρο, οικογένεια, πόλεμο, θέατρο, μουσική, σχολικό ανταγωνισμό.

Οι προβολές του σχολικού προγράμματος θα γίνουν σε 2 μέρες:

9.00 -11.30 για ηλικίες 9-11 ετών (Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού) 5 ταινίες μικρού μήκους (66 λεπτά),

12.00 – 13.30 για ηλικίες 12+ (Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου) 5 ταινίες μικρού μήκους (63 λεπτά).

Μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση με έναν προσκεκλημένο σκηνοθέτη, όπου οι μαθητές θα ανακαλύψουν τις διάφορες τεχνικές του κινηματογράφου.

Οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν υλικό προετοιμασίας πριν την επίσκεψη τους και οι θεατές θα ψηφίσουν για την καλύτερη ταινία.

Η τιμή εισιτηρίων για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα είναι 3 €.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 2831029846 ή [email protected].

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ