ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι του Αη Βασίλη "Το παραμύθι"

0

Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου στον Βόρειο Πόλο ,λίγες μέρες μετά το  τέλος των  Χριστουγέννων  και ενώ  όλα τα παιδάκια  του κόσμου είχαν πάρει τα δώρα τους και ενώ ήρθε η ώρα της ηρεμίας, της ξεκούρασης για τον Αι Βασίλη και τα Ξωτικά του, ξαφνικά άρχισε να ακούγεται δυνατά και επανειλημμένα ένας περίεργος θόρυβος… ? από την κατοικία του Αι Βασίλη…?

«αχ και βαχ , αχ και βαχ» !!! Κάποιος δεν ήταν καλά και αναστέναζε... «γκουχου γκουχου»

Ήταν ο Αι Βασίλης που αναστέναζε !!! Ειχε πάθει υπερκόπωση!! Πονούσε η μέση του, είχε συνάχι και δεν ένοιωθε καθόλου καλά !!!

Αμέσως, η γυναίκα του Αι Βασίλη φώναξε τον ειδικό γιατρό των ξωτικών. Εξέτασε τον Αι Βασίλη και μετά από πολύ σκέψη είπε: «Για τον πόνο στη μέση φταίνε οι στενές καμινάδες που δεν έχουν καθαριστεί! Για το συνάχι φταίει ο κρύος αέρας πάνω στο έλκυθρο που παγώνει τη μύτη του Αι Βασίλη εδώ και τόσα χρόνια. Για τον πονόκοιλο φταίνε τα εκατομμύρια κουλουράκια που τρώει ολόκληρα ο Αι Βασίλης, τη νύχτα που μοιράζει τα δώρα στα παιδάκια όλου του κόσμου».

«Αχ και βαχ, τι πρέπει να κάνω γιατρέ των ξωτικών» ρώτησε ο Αη Βασίλης , αναστενάζοντας.

«Πρέπει να βρούμε  ένα όμορφο, ζεστό μέρος που να έχει την πιο όμορφη θάλασσα και το πιο νόστιμο και υγιεινό φαγητό», απάντησε ο γιατρός . Τότε τα Ξωτικά και ο Γιατρός άρχισαν να ψάχνουν επίμονα για το μέρος αυτό που θα φιλοξενούσε τον Αι Βασίλη μέχρι να γιατρευτεί . Βλέποντας την αγάπη και την μεγάλη τους προσπάθεια βρήκε την δύναμη και σηκώθηκε από το κρεβάτι και τους λέει :  «Από τα τόσα μέρη που έχω ταξιδέψει, ένα είναι αυτό που την καρδιά μου έχει μαγέψει, δεν είναι το μεγαλύτερο, δεν είναι ίσως και το πιο ξακουστό, μα είμαι σίγουρος ότι είναι κάτι μοναδικό».

Τα Ξωτικά πέταξαν κάτω τα χαρτιά τα βιβλία τους χάρτες και έκατσαν παράπλευρα του Αι Βασίλη για να ακούσουν για τον τόπο αυτό . Ο Αι Βασίλης συνέχισε λέγοντας  «Η θάλασσα είναι ζεστή είναι στο πρώτο βήμα έτοιμη να σε δεχθεί. Είναι σε ένα Ελληνικό νησί , είναι στο κέντρο της γης , Ρέθυμνο είναι το όνομα του και ο κόσμος έχει αγάπη , στην καρδιά του , μμμμμ τώρα που το θυμήθηκα τα πιάτα τους είναι  γεμάτα, με διάφορες λιχουδιές που την ατμόσφαιρα την έκαναν ,ακόμη και εκείνη να την θες» . Τότε με μιας σηκώνεται ο γιατρός   και λέει  «Δεν υπάρχει άλλη σκέψη, πρέπει να φύγεις άμεσα να επισκεφθείς το Ρέθυμνο»!

Ο Αι Βασίλης  και η γυναίκα του, έφτιαξαν αμέσως τις βαλίτσες τους και πήγαν διακοπές στο Ρέθυμνο! Εκεί πέρασαν τόσο ωραία , που ο Αι Βασίλης έγινε αμέσως καλά. Έκανε ζεστά μπάνια και ξάπλωσε στις υπέροχες παραλίες  και πέρασε η μέση του. Εφαγε τόσο νόστιμα και υγιεινά φαγητά  που αδυνάτισε και όταν γύρισε στον Βόρειο Πόλο, η κόκκινη στολή του ήταν τεράστια !!!

Τότε, πήρε την μεγάλη απόφαση. Κάλεσε το μεγάλο συμβούλιο των ξωτικών. Αφού τους αφηγήθηκε όσα έζησε στο Ρέθυμνο, τους ανακοίνωσε την απόφαση του και τους ρώτησε αν συμφωνούν όλα τα ξωτικά. Όλα τα ξωτικά συμφώνησαν και η χαρά ήταν απεριόριστη , αμέσως άρχισε ο χορός για την προετοιμασία και την μετακόμιση !!!!

Ποια ήταν η απόφαση του Αι  Βασίλη;

Να φτιάξει στο Ρέθυμνο , φέτος αλλά και όλα τα επόμενα Χριστούγεννα, την ΠΑΙΧΝΙΔΟΧΩΡΑ!

Το  εργαστήρι του,  για να μπορεί να επισκέπτεται το αγαπημένο του Ρέθυμνο όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τις ημέρες των Χριστουγέννων, να έχει ΔΩΡΕΑΝ δράσεις για κάθε επισκέπτη να γεμίσει την Κρήτη με την αγάπη των Χριστουγέννων .

Τα ξωτικά, έπιασαν αμέσως δουλειά για να σχεδιάσουν  την Παιχνιδοχώρα ,  στο κεντρικότερο σημείο της πόλης φυσικά ,  στην πλατεία Μικρασιατών!!!

Εκεί, ο αρχηγός των ξωτικών μοίρασε αρμοδιότητες στα μικρά ξωτικά του, ώστε όλα να είναι τέλεια.

Οι «μαστορούληδες» , θα κατασκευάζουν μερικά από τα πιο όμορφα δώρα για τα παιδιά όλου του κόσμου.  Ποτέ δεν έχουν αφήσει παραπονεμένο κάποιο παιδάκι, όσο μακριά κι αν βρίσκετε.

Τα «γρήγορα μολυβάκια»  θα αναλάβουν να γράψουν και να στείλουν όλες τις επιθυμίες των παιδιών στον Αι Βασίλη. Κι αν κάνουν κάποιο ορθογραφικό λάθος, δεν πειράζει. Ο Αι Βασίλης τους συγχωρεί.

Κάπου εκεί, θα βρίσκεται και η μεγαλύτερη κάρτα των ευχών, με τους «ευχούληδες»  , τα ξωτικά που θα βοηθάνε όλο τον κόσμο να σφαγίσει  με τη δική τους ευχή και θετική ενέργεια το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Οι «αλευρογλυκούληδες»  θα ετοιμάζουν τα πιο λαχταριστά και νόστιμα μπισκοτάκια και γλυκίσματα. Βέβαια, η κυρία Αγιοβασιλίνα τους έχει απαγορεύσει να δίνουν πολλά γλυκά στον Αι Βασίλη για να μην παχύνει κι άλλο.

Τα ξωτικά των παραμυθιών , οι  «μικροί παραμυθάδες»  θα αφηγηθούν σε μικρούς και μεγάλους, τις πιο απίθανες ιστορίες και παραμύθια, όπως αυτά συνέβησαν πριν από χιλιάδες  χρόνια, μία φορά κι ένα καιρό....

Τα «μαγικά πινελάκια», τα ξωτικά, που έχουν μανία να ζωγραφίζουν υπέροχα σχέδια στα πρόσωπα, δεν θα αφήσουν κανένα παιδικό προσωπάκι χωρίς πολύχρωμες ζωγραφιές στα μαγουλάκια τους. Κι αν οι γονείς είναι φρόνιμοι, τότε θα ζωγραφίσουν και τα δικά τους μαγουλάκια.

Και επειδή ο αρχηγός των ξωτικών αγαπάει όλα τα ξωτικά και όλα τα παιδιά έχει φροντίσει για υπέροχα παιχνίδια σε όλη την πλατεία , που θα γεμίσει με πολύχρωμα φωτάκια και στολίδια, για να ακουστούν  γέλια σε  όλη την πόλη  τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Άλλωστε όλοι ξέρουν τον  πολύ αυστηρό κανόνα του Αι Βασίλη, για το εργαστήρι του στο Ρέθυμνο:

Επιτρέπονται μόνο χαμόγελα κι ευχές, δυνατά γέλια και υπέροχες λιχουδιές , ατελείωτα παιχνίδια και ζεστές αγκαλιές , ίσως και λίγες,μικρές, αθώες, Χριστουγεννιάτικες ζαβολιές !!!

Από φέτος και κάθε χρόνο ο Αι Βασίλης θα στήνει το εργαστήριο του στο Ρέθυμνο. Κι αν δεν ξέρετε που είναι η πλατεία, ακολουθήστε τα πολύχρονια λαμπιόνια , τις υπέροχες Χριστουγεννιάτικες μουσικές, ακούστε και ακολουθήστε  τις πιο χαρούμενες φωνές , το παραμύθι ξεκινά !!!!

Χρόνια πολλά γεμάτα υγεία, ευτυχία και  παιδικά χαμόγελα !!! χοχοχο

Η μέρα έφτασε!

Τα ξωτικά του Αι Βασίλη, καιρό τώρα, εργάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη άφιξη. Όλα πρέπει να είναι έτοιμα στην ώρα τους και όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων απλώθηκε σε κάθε γωνία της πόλης και μέσα σε ελάχιστο χρόνο το Σπίτι Πολιτισμού και ολόκληρη η Πλατεία Μικρασιατών μεταμορφώθηκε στο πιο ζεστό και φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο μέρος της Κρήτης!

Η «Παιχνιδοχώρα – Το εργαστήρι του Αι Βασίλη» είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του! Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, στις 18:00, το Ρέθυμνο υποδέχεται τον Αι Βασίλη!

Μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να αφεθούμε στη μαγεία των Χριστουγέννων και να ζήσουμε το πιο γιορτινό παραμύθι μέσα από ΔΩΡΕΑΝ δραστηριότητες, πρωτότυπες κατασκευές και απολαυστικά παιχνίδια!

Ξύλινα σπιτάκια, πολύχρωμα λαμπιόνια, εντυπωσιακά παιχνίδια, εκθέσεις, χριστουγεννιάτικες δράσεις και μελωδίες θα πλημμυρίσουν την πλατεία. Στο εργαστήριο, οι μηχανές του Αι Βασίλη θα λειτουργούν πυρετωδώς για να φτιάξουν τα δώρα των παιδιών όλου του κόσμου!

Σας περιμένουμε….

Αναλυτικά το Πρόγραμμα για την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

18:00 ΕΝΑΡΞΗ "Ζωντανή Φάτνη, αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού" από το 16ο Δημοτικό Ρεθύμνης.

Η κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη, πλαισιωμένη από τις cheerleaders του Ρέθυμνο CRETA KINGS , υπό τον ήχο της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Ρεθύμνης με τη διεύθυνση του Σ. Αποστολάκη, με τη συμμετοχή του Αθλητικού ομίλου ΟΚΑ PREVELI, τον Μ. Σφακιανάκη με τα πατίνια ξωτικά, παρουσιάζει την Παιχνιδοχώρα και όλοι μαζί παραδίδουμε τα κλειδιά της Παιχνιδοχώρας στον Αϊ Βασίλη.

Η Κρήτη υποδέχεται τον Αϊ Βασίλη με τον δικό της μοναδικό παραδοσιακό τρόπο με την συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του συλλόγου Πυρρίχια Δρώμενα. Παίζουν οι Ν. Κουναλάκης λύρα Α. Κουτελιδάκης λαούτο Γ. Γανταδάκης λαούτο Η. Λιανδρής κρουστά.Η εκδήλωση θα συνεχίσει με την Στρατιωτική μπάντα της 5ης ΤΑΞΠΖ υπό τη διεύθυνση του κ. Λαφάτα σε γνωστές αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Video:

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ