Ημερίδα με θέμα «Η κρητική διατροφή, ο τρόπος ζωής και τα οφέλη τους» πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, στο «Σπίτι του Πολιτισμού».
Η Ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης: Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών μέτρων 2015-2016 » μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Πανεπιστημίου Κρήτης και αφορά στην ενημέρωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδωκαιμεμονωμένων ατόμων ωφελούμενων του προγράμματος ΕΠ ΕΒΥΣ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής) σε θέματα υγιεινής διατροφής (Κρητική διατροφή, δεδομένα μελετών μεσογειακής διατροφής σε παιδιά και σε εγκυμονούσες) τα οφέλη της στην υγεία και βασικούς κανόνες ατομικής υγιεινής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
| 18.00 | Χαιρετισμοί |
| 18.20 | “Επιδιώκοντας την αλλαγή στη συμπεριφορά υγείας: Η σημασία της επικοινωνίας και της γλώσσας.” Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής – Πρωτοβάθμιας Φρονίδας Υγεία, Διευθυντής Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κρήτης |
| 18.40 | “Φτώχεια και υγεία.” Ιωάννα Τσιλιγιάννη, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, εκλεγείσα Επίκουρος Καθηγήτρια Κοινωνικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης |
| 19.10 | “Η αξία της Κρητικής διατροφής στην υγεία του πληθυσμού της Κρήτης” Χρήστος Χατζής, Ιατρός, Διατροφολόγος, Δρ. Πανεπιστημίου Τιράνων |
| 19.30 | Διάλειμμα |
| 19.50 | “Η σημασία της διατροφής στην υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης ” Ειρήνη Θεοδωράκη, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών |
| 19.10 | "Βασικοί κανόνες ατομικής υγιεινής καθώς και ασφάλειας - υγιεινής- επεξεργασίας τροφίμων". Γιώργος Φραγκιαδάκης, Δρ. Βιολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης |
| 20.30 | Λήξη ημερίδας – Συμπεράσματα Αναστάσιος Φιλαλήθης, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής, Τµήµα Ιατρικής Πανεπιστηµίου Κρήτης |

