Χιλιάδες επισκέπτες έφτασαν τη δεύτερη ημέρα στα Μάταλα: τα αυτοκίνητα είχαν ήδη από την προηγούμενη ημέρα σχηματίσει τεράστιες ουρές. Χωράφια διαμορφώθηκαν ως χώροι στάθμευσης και ο Δήμος παραχώρησε τρία van για τη μετακίνηση του κόσμου προς το φεστιβάλ.
Παιχνίδια στην παραλία, zumba υπό τον καυτό ήλιο, body painting, θεατρικό παιχνίδι, βόλτες στα πανέμορφα σοκάκια και περίπτερα και soundcheck που προιδέαζαν το κοινό γι’αυτό που θα ακολουθούσε: ξέφρενο χορό και κέφι!
Το πρόγραμμα άνοιξαν δυναμικά οι Alone Together, οι οποίοι έκαναν τους λουόμενους να χορεύουν, είτε κάτω από το main stage είτε στις πετσέτες τους δίπλα στο κύμα, με μελωδίες των Jimi Hendrix,Ten Years After , Cream , ZZ Top και άλλων συγκροτημάτων από τις δεκαετίες των ‘60 και ‘70!
Οι Everdie, ανέβηκαν αμέσως μετά για να παίξουν πιο ροκ τραγούδια, συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερο κοινό. Στο άκουσμα «Do what they told ya» όλοι χοροπηδούσαν ξέφρενα. Το κοινό είχε ζεσταθεί και το κέφι αποθέωσαν οι Backtrackin’ με ένα εξαιρετικό Pink Floyd Tribute: πολύ συγκινητική η στιγμή που ακούστηκε το Another Brick in the wall, όπου όλοι –μικροί, μεγάλοι, έφηβοι, Έλληνες, Γάλλοι, Γερμανοί, Σουηδοί κ.α.- σήκωσαν τα χέρια τους και τραγούδησαν όλο το κομμάτι με ένα τρόπο άκρως συγκινητικό.
Στις 21.00, χιλιάδες ήταν ο κόσμος που είχε κατακλύσει σχεδόν όλη την παραλία: ο Νίκος Πορτοκάλογλου ανέβηκε στη σκηνή με τις Φτερωτές Κιθάρες και άρχισε να μας ταξιδεύει σε παλιές και καινούριες επιτυχίες του. Αφιέρωσε το τραγούδι «Βγαίνουμε από το τούνελ», εκμυστηρεύτηκε ότι πρωτάκουσε το «Τι σε μέλλει εσένανε» από τη γιαγιά του και επειδή εκείνη την εποχή άκουγε rolling stones και Jim Hendrix, η σημερινή διασκευή αποτυπώνει εκείνη την εποχή και τα ακούσματα. Ξεσήκωσε το κοινό τραγουδώτας «Τι λείπει, τι φταίει» ενώ κάποιες παρέες πιάστηκαν και χορέψαν μία αγκαλιά. Βεγγαλικά φωτίσανε τον ουρανό στην όμορφη διασκευή στους «Θαλασσινούς» του Γιώργου Ζαμπέτα, ενώ πολλά πολλά φωτιζόμενα φαναράκια γέμισαν τον έναστρο ουρανό με τις μελωδίες του «Δε σε συγχωρώ». Τα encore πολλά, το χειροκρότημα κάτι παραπάνω από ζεστό και το αποχαιρετιστήριο τραγούδι «Το καλοκαιράκι» έδινε την άτυπη υπόσχεση της Αντάμωσης.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο χώρο του Matala Beach Festival αλλά και στους γύρω δρόμους και μαγαζιά, γινόταν κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, σημειώνοντας το ρεκόρ επισκεπτών στην ιστορία του Φεστιβάλ: o Tonis Sfinos & The Playmates είναι και πάλι εδώ! Εντυπωσιακά κοστούμια, υπέροχες φιγούρες, ξεκαρδιστικές ατάκες και τραγούδια από αγαπημένες δεκαετίες ενορχηστρωμένα μοναδικά από τον εξπέρ του είδους Tonis Sfinos. Τα καθιερωμένα παιχνίδια έδωσαν έναν τόνο πιο προσωπικό στο live, κάνοντάς τους όλους μια παρέα: το Tonis’ flying dolphin’ εντυπωσίασε τους πάντες ενώ το παιχνίδι με τα φώτα (του ποιος θα ανοιγοκλείσει τα φώτα από τον απέναντι λόφο) έκανε χιλιάδες κεφάλια να απομακρύνουν το βλέμμα τους από τη σκηνή και να χειροκροτήσουν ζεστά όταν ο κυρ Σπύρος ανοιγόκλεισε παιχνιδιάρικα τα φώτα.
Τσικάκια, μάγκες, όλοι ήταν εκεί: ξυπόλητοι, με λουλούδια στα μαλλιά, τραγουδούσαν, χοροπηδούσαν και χορεύανε σαν μην υπήρχε αύριο.
Η Μικρή Σκηνή, στην πλατεία, φιλοξένησε από νωρίς το απόγευμα Dj sets και Soundstorage (από Νορβηγία), ELVIS SHOW by Emmanuel HENRY JOHNES και ACOUSTIC ROCK BY ANDREAS SOUTIS σε αυτούς που δε χωρούσαν ή που δεν ήθελαν την κοσμοσυρροή της παραλίας.
Το Σάββατο βράδυ, όλοι ένιωσαν το μήνυμα του Φεστιβάλ «Life is tomorrow. Tomorrow never comes». Το πάρτυ συνεχίστηκε σε όλα στα Μάταλα: στην παραλία, στην πλατεία, στα γύρω μαγαζιά! Συγκίνηση, χαμόγελα, αγκαλιές, χαρά, κέφι: το Matala Beach Festival 2015 είναι εδώ καλύτερο από ποτέ!
17.00: Το απόγευμα, μαζευόμαστε για να ξεκινήσουμε το μουσικό μας ταξίδι με τους Alone Together, Everdie αλλά κι ένα εξαιρετικό Pink Floyd Tribute.
21.30 : O ήλιος δύει και η νύχτα παίρνει το πιο όμορφο ηχό-χρώμα.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Tonis Sfinos αποτελούν την εγγύηση για μία βραδιά αξέχαστη!
Παράλληλες Δραστηριότητες
Θεατρικό παιχνίδι, Body Painting, Γιόγκα, Zumba, Body Attack, Φουσκωτός Διάδρομος, Παιχνίδια/Ακροβατικά στην άμμο και η πιο δημιουργική ανακύκλωση «Trash Music Stall» είναι κάποιες από τις επιλογές για όσους θέλουν και κάτι παραπάνω από βουτιές και… χορό! Πιο
συγκεκριμένα: η Music & Body Αrt Tent σας περιμένει και τις 3 ημέρες του Φεστιβάλ για θεατρικό παιχνίδι (10.00-12.00) και face & body painting, trash music stall, message boards (12.00-21.00). Για το Σαββατοκύριακο προβλέπονται μαθήματα μαθήματα Zumba & Body Attack by My Life Gym (13.30-14.30) και γιόγκα (16.30).
Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο
Καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Φαρμακείου του Δήμου, στο πλαίσιο προσπάθειας συνδυασμού της φετινής διοργάνωσης με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Στο σχετικό κάλεσμα του Δήμου, αναφέρεται «Αγαπητοί Συμπολίτες, την Παρασκευή 19/06/2015 έως την Κυριακή, 21/06/2015, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, εθελοντές και εργαζόμενοι του Δήμου μας θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στο χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ των Ματάλων, για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (γάλα, λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, σαμπουάν, είδη φαρμακείου κλπ) για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Φαρμακείου. Σας καλούμε όλους να συμπαρασταθείτε στην κοινή προσπάθεια που στόχο έχει να καλύψει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους έχουν αποκλειστεί από τις κρατικές δομές υγείας, αλλά και στη γενικότερη ενίσχυση των συμπολιτών μας, που μαστίζονται από την οικονομική κρίση. Οποιαδήποτε συνεισφορά σας θα είναι πολύτιμη».
Σεβασμός στη Φύση και το Περιβάλλον
Ενημερωθείτε για την βιοποικιλότητα της Κρήτης από τo Σύλλογο Αρχέλων, πάρτε παραδοσιακούς σπόρους από την Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι», δείτε τις δημιουργίες του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κρητης "Το Μέλλον", ενημερωθείτε για σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν όλους, από την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου.
Today is life. Tomorrow never comes.
Η είσοδος για τις συναυλίες και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη, ενώ το camping κοστίζει 9 ευρώ το άτομο (για το τριήμερο). Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφοδιαστείτε με μαγιό, πετσέτες, αντιηλιακά, την καλή σας διάθεση και να επιλέξετε πώς θα περάσετε το τριήμερο αυτό: είτε σε κάμπινγκ είτε σε δωμάτιο ή ξενοδοχείο, ο Δήμος Φαιστού έχει πληθώρα επιλογών, καλύπτοντας κάθε ανάγκη αλλά και ... κάθε budget! Οργανωθείτε έγκαιρα για τη διαμονή σας και απολαύστε ήλιο, Θάλασσα, Θετική Ενέργεια και Αδιάκοπη καλή μουσική!
Ο Δήμος Φαιστού σας καλωσορίζει στο Matala Beach Festival και σας υπόσχεται μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!
