Ένα ταξίδι στο δικό της παρελθόν με συνοδοιπόρους τους αναγνώστες της, έκαναν το πρωί η γνωστή αρχαιολόγος, Ειρήνη Γαβριλάκη και όσοι παρευρέθηκαν στο ωδείο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, στο οποίο παρουσιάστηκε το πρώτο λογοτεχνικό της βιβλίο, με τίτλο, "από το υλικό που φτιάχνονται οι κούκλες".
Η Ειρήνη Γαβριλάκη αποτύπωσε με ένα μοναδικό τρόπο στο βιβλίο της χιλιάδες αναμνήσεις από τις γυναικείες φιγούρες της οικογένειας της, καλώντας έτσι τον κάθε αναγνώστη να κάνει το δικό του ταξίδι στο παρελθόν...
Την γνωρίζουμε ως μία καταξιωμένη αρχαιολόγο που εδώ και δεκαετίες εργάζεται ακούραστα αφοσιωμένη στην επιστήμη της. Σήμερα, μας επέτρεψε να την γνωρίσουμε και ως συγγραφέα, αφού ξεδίπλωσε τις ευαισθησίες που κρύβει βαθιά μέσα στην ψυχή της και μοιράστηκε με το κοινό τις μικρές όμορφες στιγμές του παρελθόντος της.
Ο λόγος για την Ειρήνη Γαβριλάκη, η οποία τα τελευταία χρόνια παράλληλα με το ανασκαφικό της έργο, έγραφε και το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο, "από το υλικό που φτιάχνονται οι κούκλες".
Η Ειρήνη Γαβριλάκη γεννήθηκε στον Πειραιά στις αρχές της δεκαετίας του '60. Εργάζεται ως αρχαιολόγος στο αρχαιολογικό μουσείο Ρεθύμνου από το 1987, μετά από σπουδές στην Αθήνα και τη Γαλλία.
Στο πλαίσιο της δουλειάς της ανασκάπτει, δημοσιεύει αρχαιολογικό υλικό και ασχολείται με τη μουσειακή αγωγή, ενώ όσο για το "υλικό που φτιάχνονται οι κούκλες", αυτό -όπως προαναφέραμε- είναι το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο, στο οποίο καταγράφονται μικρές ιστορίες της ίδιας, της μητέρας της, της γιαγιάς της, της κόρης της, αλλά και της μητέρας του συζύγου της.
Η παρουσίαση του βιβλίου της Ειρήνης Γαβριλάκη, έγινε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του ωδείου της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου με την υπογραφή του βιβλιοπωλείου "Κλαψινάκης". Το βιβλίο παρουσίασε η Βούλα Τζαρέλα και τραγούδησε η Ελένη Δραμιτινού, ενώ η καλή της φίλη, Μαρία Τζομπανάκη επέλεξε και διάβασε κάποια αποσπάσματα.
neatv.gr
