Το ταλέντο είναι γύρω μας. Η τέχνη δεν είναι δουλειά κάποιων ειδικών. Η ζωή δίνει τα ερεθίσματα και όσοι έχουν αισθητήρες κατάλληλους τα δέχονται και τα μετατρέπουν σε καλλιτεχνική δημιουργία.
Έτσι, ουκ ολίγοι λειτουργοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Ρεθύμνου έκαναν τις ευαισθησίες και τα βιώματά τους στίχους και διηγήματα· ένα δείγμα αυτών συγκέντρωσαν στη λογοτεχνική έκδοση «Με όλες μας τις αισθήσεις».
Πρόκειται για ένα βιβλίο 100 περίπου σελίδων, το οποίο εκδόθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ρεθύμνου και τη Λογοτεχνική Ομάδα του Στεκιού Καθηγητών. Περιέχει ποιήματα και αποσπάσματα από πεζά έργα, καθώς και φωτογραφίες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι επίσης από καθηγητές. Η έκδοση αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην ήδη μακριά αλυσίδα των αξιόλογων δραστηριοτήτων των μελών της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και του Συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνου.
Στα πλαίσια παρουσίασης της έκδοσης, οι συντελεστές της οργάνωσαν μια όμορφη βραδιά στον χώρο του Στεκιού (Ηλιακάκη 16) την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Η ανάγνωση ποιημάτων και αποσπασμάτων από τους συγγραφείς πλαισιώθηκε από τους ήχους της κιθάρας του Χρήστου Καρτερολιώτη και την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού, που επιμελήθηκαν η Ελένη Σιγαλού και η Δήμητρα Ντρέκη. Προστέθηκε έτσι άλλη μία στις φετινές εκδηλώσεις που έχουν μετατρέψει το χώρο του Στεκιού σε πυρήνα δημιουργικότητας και αυτενέργειας των καθηγητών.
Συγγραφείς «όλων μας των αισθήσεων» είναι οι: Αιμίλιος Γάσπαρης, Ελένη Γούλα, Ευθύμης Καρουζάκης, Μανόλης Μπερβανάκης, Δέσποινα Νικολάου, Δήμητρα Ντρέκη, Γιάννα Παγιαβλή, Λιάνα Παναγιωτάκη, Βαρβάρα Παναρετάκη, Παρασκευή Παπαδοπούλου, Πολυτίμη Παπαδοπούλου, Θανάσης Πετσαγγουράκης, Θεόδωρος Ρηγινιώτης, Ελένη Σιγαλού και Χρήστος Σουρουλής.
