ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» του πληθωρισμού στο 4,1% στην Ελλάδα - Στο 6,1% η Ευρωζώνη

0

Σημαντική πτώση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη σημείωσε ο πληθωρισμός, ο οποίος για έναν ακόμη μήνα εμφάνισε ενθαρρυντικά σημάδια και για τον δείκτη των τροφίμων (εμφάνισε μείωση), κάτι που αποτελεί «πληγή» για την οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανήλθε για τον Μάιο στο 4,1%, έναντι 4,5% που ήταν τον Απρίλιο και στο 3% για τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 6,1% από 7% τον Απρίλιο.

Η Ελλάδα εμφανίζει τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των χωρών της ζώνης, με χαμηλότερα ετήσια ποσοστά να καταγράφονται στο Λουξεμβούργο με 2%, το Βέλγιο με 2,7%, την Ισπανία με 2,9% και την Κύπρο με 3,6%. Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 6,3% τον Μάιο και στη Γαλλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη, στο 6%.

O πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας τα τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός είχαν τον Μάιο την μεγαλύτερη άνοδο, αλλά χαμηλότερα από τον Απρίλιο, (12,5% από 13,5%), και ακολουθούν βιομηχανικά αγαθά εκτός της ενέργειας (5,8% από 6,2% τον Απρίλιο), υπηρεσίες (5,0% από 5,2% τον Απρίλιο) και ενέργεια (-1,7% από 2,4% τον Απρίλιο).

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ