ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης στην παράδοση-παραλαβή ΥΠΑΝ: Όλα τα αξιώματα έχουν αρχή και τέλος

0

«Όλα τα αξιώματα έχουν μία αρχή κι ένα τέλος». Με τα παραπάνω λόγια ξεκίνησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και την ανάληψη των καθηκόντων από την υπηρεσιακή Υπουργό, κ. Ελένη Λουρή.

«Περάσαν 4 χρόνια χωρίς να καταλάβω πόσο γρήγορα πέρασαν, για να φτάσουμε σήμερα να παραδίδουμε το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μία πολύ άξια υπηρεσιακή υπουργό. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αφήνουμε το υπουργείο σε πάρα πολύ καλά χέρια» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είμαι περήφανος γιατί 4 χρόνια μετά, παραδίδουμε το υπουργείο σε εξαιρετικά καλύτερη θέση από ό,τι το παραλάβαμε το 2019» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης ενώ κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίτευξη ανάπτυξης άνω του 7% - παρά την ύφεση του 2020 λόγω της πανδημίας- και της αύξησης κατά 45% των συνολικών επενδύσεων.

«Παραλάβαμε 3 ναυπηγεία κλειστά και παραδίδουμε 3 ανοιχτά, στο ΕΣΠΑ η Ελλάδα βρισκόταν στην 19η θέση και πλέον είναι στην πρώτη θέση, με συνολική απορρόφηση στο 92%» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ αναφέρθηκε και στις εταιρείες παγκόσμιους κολοσσούς που ήρθαν να επενδύσουν στη χώρα.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι έστω κι αν η θητεία σας είναι βραχύβια, θα αφήσετε το δικό σας στίγμα» σημείωσε παραδίδοντας στην κ. Λουρή.

Από πλευρά της, η υπηρεσιακή υπουργός Ανάπτυξης, Ελένη Λουρή σημείωσε ότι «με τη συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, θα παρακολουθώ τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη έτσι ώστε να συνεχιστεί αρμονικά η λειτουργία του κράτους στον κρίσιμο τομέα της ανάπτυξη, των επενδύσεων και της αγοράς. Στις λίγες μέρες αυτές της υπηρεσιακής κυβέρνησης, θα είμαστε φύλακες των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών».

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ