ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Ζητά τη στήριξη της ελβετικής κυβέρνησης στην εξαγορά της Credit Suisse

0

Η UBS Group AG ζητά τη στήριξη της ελβετικής κυβέρνησης σε περίπτωση που αγοράσει την Credit Suisse Group AG, ανέφερε το Bloomberg News το Σάββατο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η UBS συζητά σενάρια σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση θα αναλάμβανε ορισμένα νομικά έξοδα ή άλλες ζημίες, σε οποιαδήποτε συμφωνία και αν καταλήξουν οι δύο πλευρές, αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται άτομα με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το πιθανό σενάριο, η συμφωνία εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS θα περιλαμβάνει τα τμήματα διαχείρισης πλούτου και διαχείρισης ενεργητικού, ενώ πιθανόν να μείνει εκτός το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής.

Ο όμιλος UBS και η Credit Suisse δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα ότι η Credit Suisse σταθμίζει διάφορες επιλογές επιβίωσης, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές παροτρύνουν την επενδυτική τράπεζα να επιδιώξει μια συμφωνία με την UBS.

H Credit Suisse, μία από τις 30 μεγάλες τράπεζες στον κόσμο που θεωρούνται υπερβολικά σημαντικές για να αφεθούν να χρεοκοπήσουν, έχει δύο ημέρες για να βρει μια φόρμουλα που θα της επιτρέψει να καθησυχάσει και να πείσει, πριν από το άνοιγμα, τη Δευτέρα, των αγορών και το φάσμα μιας νέας μαύρης εβδομάδας.

Χθες, Παρασκευή, το βράδυ, οι Financial Times ανέφεραν, επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές, πως η UBS, η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, βρίσκεται σε συνομιλίες για την πλήρη ή μερική εξαγορά της αντιπάλου της, με τις ευλογίες των ελβετικών ρυθμιστικών αρχών.

imerisia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ