ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείων ευάλωτων δανειοληπτών

0

Την Τετάρτη (1/2) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραµµα επιδότησης δανείων ευάλωτων νοικοκυριών από τις τράπεζες, με βάση όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας  μιλώντας στον Ρ/Σ Real Fm, σημείωσε ότι ξεπέρασε το 1 δισ. το ποσό από τα δάνεια που ρυθμίστηκαν τον Ιανουάριο μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, χαρακτηρίζοντας το σχήμα που επέλεξε για τις ρυθμίσεις αυτές η κυβέρνηση ως το πλέον επιτυχημένο.

Αναλυτικά για τις επιδοτήσεις στα δάνεια, στην ''περίμετρο'' επιδότησης εντάσσεται το σύνολο των υφιστάμενων σήμερα δανείων ευάλωτων δανειοληπτών, ανεξαρτήτως της τράπεζας προέλευσης του δανείου, συστημικής ή μη, είτε αυτό παραμένει σε τραπεζικό ισολογισμό είτε έχει μεταβιβαστεί σε τρίτους.

Με βάση τις παραπάνω παραμέτρους, εκτιμάται ότι είναι επιλέξιμοι για επιδότηση τουλάχιστον 30.000 δανειολήπτες, για δάνεια ύψους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος, θα αναληφθεί από κοινού και ισόποσα από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο αναπτύσσει ξεχωριστά κάθε τράπεζα.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ