ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι πληρώνονται τις επόμενες ώρες

0

Συνεχίζονται οι διαδοχικές πληρωμές από τον ΟΑΕΔ προς τους μακροχρόνια ανέργους καθώς έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ακόμα 18.000 δικαιούχοι θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ. Σημειώνεται, ότι συνολικά οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 130.000.

Μάλιστα, το επίδομα των 400 ευρώ έχει ήδη καταβληθεί σε 45.000 μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι είχαν επιβεβαιώσει το IBAN τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ με την προβλεπόμενη διαδικασία έως και το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου.

Όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr, οι πληρωμές των 400 ευρώ θα γίνονται σταδιακά μέσα στον Δεκέμβριο, ανάλογα με την ροή των ηλεκτρονικών δηλώσεων των μακροχρόνια ανέργων. Η ηλεκτρονική διαδικασία επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ ξεκίνησε στις 27/11 και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ.  Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ