ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ - Coursera: Τρέχουν οι αιτήσεις για δωρεάν πρόσβαση σε 50.000 ανέργους

0

Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για δωρεάν πρόσβαση 50.000 ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα διαφορετικών θεματικών ενοτήτων. Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται στους δικαιούχους στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τo Coursera. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έως και την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου στις 23:59 ή έως τη συμπλήρωση των 50.000 προσφερόμενων θέσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους  είναι να διαθέτουν ενεργό δελτίο ανεργίας κατά την ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.gov.gr

Πώς γίνεται η αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν μέρος στα διαδικτυακά μαθήματα της Coursera πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω του www.gov.gr ακοιλουθώντας την παρακάτω διαδρομή:

    gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν κατάρτιση για ανέργους (Coursera)

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Στη συνέχεια επιλέγουν «Είσοδος στην Υπηρεσία» και «Είσοδος στο Σύστημα» καταχωρώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Ποια είναι η Coursera - Ποια μαθήματα προσφέρει

Η εταιρεία Coursera μέσω της παγκοσμίως αναγνωρισμένης διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει, παρέχει σειρά μαθημάτων σε πλήθος ειδικοτήτων σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως τα Carnegie Mellon, Columbia University, Duke University, École Polytechnique, Johns Hopkins University, Imperial College, New York University, Princeton University, Stanford University, University of Chicago, University of Leeds και Yale University.

O ΟΑΕΔ παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εγγεγραμμένους ανέργους σε 77 σειρές μαθημάτων υποτιτλισμένων στα ελληνικά, καθώς και σε ακόμη 3.800 αγγλόγλωσσες σειρές μαθημάτων του Coursera, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και την απόκτηση νέων γνώσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Coursera.

Ενδεικτικές σειρές μαθημάτων με ελληνικούς υπότιτλους είναι οι εξής:

    Αρχές και πρακτικές διαχείρισης έργων
    Διαχείριση έργου (Project management)
    Η λιτή διαχείριση (Lean management) στην παραγωγή και στις υπηρεσίες
    Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας
    Σχεδιασμός εφοδιαστικής αλυσίδας
    Υλικοτεχνική υποστήριξη εφοδιαστικής αλυσίδας
    Εισαγωγή στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης
    Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)
    Κύριο μάθημα Διαχείρισης Προϊόντων Λογισμικού
    Διαχείριση προϊόντων λογισμικού
    Εισαγωγή στον προγραμματισμό με MATLAB
    Προγραμματισμός με MATLAB για μηχανικούς και φυσικούς επιστήμονες
    Διαχείριση συγκρούσεων
    Διαδικασίες λογισμικού και ευέλικτες πρακτικές
    Πώς να αναπτύξετε τις ηγετικές σας δεξιότητες
    Ανάγκες πελατών και απαιτήσεις λογισμικού
    Η κυβερνοασφάλεια και οι δέκα τομείς της
    Βασικές αρχές Υπολογιστικής
    H εργαλειοθήκη του Unix
    Διαπολιτισμική επικοινωνία και επίλυση συγκρούσεων
    Πώς θα μάθετε να μαθαίνετε: Ισχυρά διανοητικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε κτήμα σας δύσκολα γνωστικά αντικείμενα

Πώς θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι

Μετά την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, θα αποστέλλεται  σε εβδομαδιαία βάση ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στους ωφελούμενους με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την εγγραφή και πρόσβασή τους στην πλατφόρμα του Coursera.

Η διαδικασία επιλογής των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020 και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021.   Όσοι ωφελούμενοι ολοκληρώσουν επιτυχώς κάθε επιλεγόμενο μάθημα, θα τους παρέχεται δωρεάν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την εταιρεία Coursera.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ