ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές υποχρεώσεις 2020: Τι ισχύει για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις - Ποιοι έχουν έκπτωση

0

Η κατάθεση της φορολογικής δήλωσης για το 2019 δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί για τους υπόχρεους, ωστόσο ήδη έχει ξεκινήσει οι φορολογούμενοι να… χτίζουν την επόμενη για το 2020. Έτσι ο φοροτεχνικός ο Γιώργος Χριστόπουλος, μίλησε στο Open TV για τις προϋποθέσεις που τρέχουν για το 2020, αλλά και για τη συγκέντρωση των ηλεκτρονικών αποδείξεων.

Υπενθύμισε την ανάγκη συγκέντρωσης εξόδων ύψους 30% του ετήσιου πραγματικού εισοδήματος (αφαιρείται η εισφορά αλληλεγγύης καθώς και το ποσό της ετήσιας δαπάνης φορολογούμενου για διατροφή), ώστε να μην χρειαστεί να «τιμωρηθεί» από το κράτος ο φορολογούμενος με 22% επί του ποσού, που δεν συμπληρώθηκε.

Παράδειγμα: Αν το πραγματικό εισόδημα είναι 20.000 ευρώ θα πρέπει οι αποδείξεις (έξοδα) να είναι 6.000. Αν είναι 5.000 τότε θα υπάρξει penalty 22% στα 1.000 (22 ευρώ δηλαδή).

Υπενθυμίζεται ότι αφορολόγητο για το 2020 έχουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ενώ υπόχρεο είναι οι φορολογούμενοι με εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα, αγρότες και από ενοίκια ακινήτων.

Επίσης έκπτωση 20% θα έχει ο φορολογούμενος εάν έχει δαπανήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής σε δανειακές υποχρεώσεις προς τράπεζες (τοκοχρεολύσιο), ενοίκιο και φόρους (εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ), ποσό πάνω από το 60% του πραγματικού εισοδήματος. Τέλος στον φορολογούμενο του οποίου έχει κατασχεθεί ο λογαριασμός, το όριο ηλεκτρονικών δαπανών περιορίζεται στις 6.000 ευρώ.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ