ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η διορία για 1 εκατ. φορολογούμενους

0

Διορία έως τις 28 Αυγούστου για να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις τους, δόθηκε σε περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενους, με προϋπόθεση να πληρωθεί η δόση του Ιουλίου και του Αυγούστου. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο δίνεται παράταση προκειμένου -όπως είπε- να διευκολυνθούν οι πολίτες και τα φοροτεχνικά γραφεία για την υποβολή τους.

Ο κ. Βεσυρόπουλος στο πλαίσιο συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επεσήμανε ότι ισχύει η καταβολή στου φόρου σε οκτώ δόσεις και ότι αφού δόθηκε νέα παράταση θα γίνουν και οι αναγκαίες προσαρμογές για τις δόσεις. Όπως είπε ο υπουργός οι δόσεις παραμένουν ίδιες, δηλαδή οχτώ, και οι δύο πρώτες δόσεις θα πρέπει να καταβληθούν εντός της νέας προθεσμίας χωρίς καμία επιβάρυνση. Η έκπτωση του 2% διατηρείτε για εφάπαξ πληρωμή φόρου έως τις 21 Αυγούστου, ενώ στις επιχειρήσεις εφαρμόζεται η μείωση προκαταβολής φόρου σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Σημειώνεται ότι η υποβολή των δηλώσεων έληγε στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο, εκκρεμούσε η κατάθεση του 25% του συνόλου κι έτσι κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί παράταση για έναν ακόμη μήνα.

ethnos.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ